EjendomsWatch

DF trækker støtten til tidsbegrænsede lejemål

Regeringens forslag om at liberalisere erhvervslejeloven med tidsbegrænsede lejemål har mistet sin opbakning. Dansk Folkeparti har droppet at støtte forslaget og sender ministeren i tænkeboks, så han kan komme med forslag til ændringer.

Foto: /ritzau/Peter Hove Olesen

Dansk Folkeparti har trukket sin støtte til en liberalisering af erhvervslejeloven, der ville åbne for tidsbegrænsede lejeaftaler med erhvervslejere. Dermed forsvinder det politiske flertal for forslaget. Det skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

"Jeg kan ikke støtte forslaget i sin nuværende form. Det kan godt være, at vi bare fjerner delen omkring de tidsbegrænsede lejeaftaler. Men jeg har givet ministeren en mulighed for at komme med andre forslag, og så må det komme an på en prøve," siger Hans Kristian Skibby, der er erhvervsordfører i Dansk Folkeparti, til annoncetillægget.

Dermed er det kun Liberal Alliance og Konservative, der støtter forslaget, fortæller han. Forslaget om de tidsbegrænsede lejemål har mødt stor kritik fra blandt andet Dansk Erhverv, Håndværksrådet, Erhvervslejernes Landsorganisation og Mats. På den modsatte side har centeradministratoren Steen & Strøm stået. De mener, at tidsbegrænsede lejeaftaler vil understøtte små- og mellemstore innovative butikskoncepter.

Hans Kristian Skibby fortæller, at man måske kan indgå i et kompromis, hvor der vil være andre lejekontrakt-muligheder i storcentre. Han understreger dog, at det ikke er hans idé, og at man skal undersøge, om det overhovedet giver mening. Hans Kristian Skibbys deadline for ændringsforslag til erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) udløber i morgen.

Udlejere af erhvervsejendomme kan se frem mod nyt juridisk værktøj

Ejendomsforeningen: Gode takter i udspil til nyt vurderingssystem

Ejendomsforeningen kritiserer udspil til ny erhvervslejelov

Fasthold erhvervslejelovens gode fundament 

Mere fra EjendomsWatch

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Wihlborgs seneste opkøb i København optræder sammen med Huscompagniet på dagens liste med 16 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier