EjendomsWatch

DF trækker støtten til tidsbegrænsede lejemål

Regeringens forslag om at liberalisere erhvervslejeloven med tidsbegrænsede lejemål har mistet sin opbakning. Dansk Folkeparti har droppet at støtte forslaget og sender ministeren i tænkeboks, så han kan komme med forslag til ændringer.

Foto: /ritzau/Peter Hove Olesen

Dansk Folkeparti har trukket sin støtte til en liberalisering af erhvervslejeloven, der ville åbne for tidsbegrænsede lejeaftaler med erhvervslejere. Dermed forsvinder det politiske flertal for forslaget. Det skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

"Jeg kan ikke støtte forslaget i sin nuværende form. Det kan godt være, at vi bare fjerner delen omkring de tidsbegrænsede lejeaftaler. Men jeg har givet ministeren en mulighed for at komme med andre forslag, og så må det komme an på en prøve," siger Hans Kristian Skibby, der er erhvervsordfører i Dansk Folkeparti, til annoncetillægget.

Dermed er det kun Liberal Alliance og Konservative, der støtter forslaget, fortæller han. Forslaget om de tidsbegrænsede lejemål har mødt stor kritik fra blandt andet Dansk Erhverv, Håndværksrådet, Erhvervslejernes Landsorganisation og Mats. På den modsatte side har centeradministratoren Steen & Strøm stået. De mener, at tidsbegrænsede lejeaftaler vil understøtte små- og mellemstore innovative butikskoncepter.

Hans Kristian Skibby fortæller, at man måske kan indgå i et kompromis, hvor der vil være andre lejekontrakt-muligheder i storcentre. Han understreger dog, at det ikke er hans idé, og at man skal undersøge, om det overhovedet giver mening. Hans Kristian Skibbys deadline for ændringsforslag til erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) udløber i morgen.

Udlejere af erhvervsejendomme kan se frem mod nyt juridisk værktøj

Ejendomsforeningen: Gode takter i udspil til nyt vurderingssystem

Ejendomsforeningen kritiserer udspil til ny erhvervslejelov

Fasthold erhvervslejelovens gode fundament 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier