EjendomsWatch

Boliger på vej i central Aalborg-karré

Gennemgående renovering og en ny ejendom er på tegnebrættet, lyder det fra projektudvikler. Nybyggeriet kan blive op til 24 meter højt.

Foto: Tredje Natur

Der er nye boligejendomme på vej i karréen omkranset af Nyhavnsgade, Løkkegade og kulturhuset Nordkraft i Aalborg. En lokalplan for området med en byggehøjde på op til 24 meter er blevet godkendt, skriver Nordjyske Stiftstidende.

De eksisterende bygninger ud mod Nyhavnsgade skal rives ned, og i det nye byggeri ud mod Nyhavnsgade, som arkitektfirmaet Tredje Natur har tegnet, skal der etableres ca. 50 lejligheder, lyder det fra Bill Nielsen, ejer og adm. direktør i BNByg, der overtog bygningerne fra Aalborg Kommune 1. januar 2014 for små 20 mio. kr.

"Det kan være, at der skal laves må forandringer, men generelt er det udtrykket på ejendommen. Jeg ville være ked af at lave en traditionel ejendom, som naboejendommen i Løkkegade. Der må godt være lidt spræl i den, og det er der i den der," siger Bill Nielsen til Nordjyske Stiftstidende.

En stor del af den eksisterende bebyggelse bevares og ombygges til 42 lejligheder og mindre erhervslejemål. Og man er allerede i gang med første etape. I dag er der 82 parkeringspladser i karréens gård, men med den nye lokalplan etableres der en parkeringskælder og et stort grønt område i gården i stedet.

Lokal ejendomsmatador og milliardærfamilie sælger Aalborg-kollegium

Aalborg-borgmester jubler over rekordstor investorinteresse

Storstilet byudviklingsprojekt i Aalborg har fundet sin vinder

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier