EjendomsWatch

ATP bakker ud af strøgejendomme

Ræset mod bunden inden for afkastskrav får pensionskassen til at sælge ud på Strøget i København, lyder det fra direktør.

Adm. direktør i ATP Ejendomme Michael Nielsen. | Foto: PR

Afkastkravet på strøgejendomme i Købenahvn er efterhånden nået ned på et niveau, hvor man skal overveje, om eksponeringen er investeringen værd. Det vurderer direktør i ATP Ejendomme, Michael Nielsen, over for Børsen.

"Afkastene er kommet ned under 4 pct., og i nogle tilfælde er de helt nede på 2-3 pct. Selvom det er bedre end at købe obligationer, så synes vi, at risiciene ved at købe denne type ejendomme er for stor i forhold til de lave afkast. Afkastene er kommet for langt ned," siger Michael Nielsen.

Ejendomsinvestorernes risici handler bl.a. om, at ejendommene ikke kan likvideres i samme tempo, som f.eks. aktier eller obligationer kan. Ifølge Michael Nielsen fluktuerer huslejen på strøgejendomme, og derfor er konstant stigning ikke en naturlov. Dertil kommer risikoen for tomgang.

ATP Ejendomme solgte sidste år pensionskassens ejendomme på Strøget i København. Det skete efter flere års kraftige prisstigninger på strøgejendomme og en betydelig international interesse for Strøget. Michael Nielsen vil ikke afvise, at ATP på et senere tidspunkt igen vil opkøbe ejendomme på Strøget i København, men det bliver ikke lige med det samme. Han vurderer, at markedet for strøgejendomme er tæt på en top i øjeblikket.

Global ejendomsinvestor markerer sig på det danske marked

ATP-direktør: Hotelinvestering på Frederiksberg er ikke småpenge

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier