EjendomsWatch

ATP går i dybden med sine ejendomsinvesteringer

Pensionsselskabet har ifølge topchefen sin egen metode, når risiciene ved direkte og alternative investeringer vurderes.

Carsten Stendevad, adm. direktør i ATP. Foto: CARSTEN BUNDGAARD

Når man bevæger sig væk fra likvide investeringer, så er den store risiko, at man reelt set ikke helt ved, hvilken risiko man sidder med. Hos pensionsselskabet ATP har man derfor en helt særlig opskrift på, hvordan de vurderer risiciene ved investeringerne. Det forklarer adm. direktør Carsten Stendevad til Børsen.

Fordi risiciene på de direkte og alternative investeringer er anderledes end ved investeringer i børsnoterede værdipapirer, definerer ATP ikke deres ejendomme som ejendomme, når risikoen skal vurderes. I stedet er huslejen i en ejendom udtryk for eksponering til en rente.

Inflationsrisikoen afhænger af, om der er inflationsjustering i kontrakten, så huslejen kan hæves, hvis inflationen stiger. Når lejeren flytter fra lejemålet, skal de ramme markedet igen, og det afhænger af konjunkturerne, som kan gå op og ned.

"Til sidst i og med at det er illikvidt, er der illikviditetspræmie. Så i bund og grund prøver vi at åbne investeringerne op, pakke alle aktiver ud, og så se nede i posen," siger Carsten Stendevad til Børsen.

ATP satser mere på direkte ejerskab af ejendomme

ATP køber to hoteller i London

Forsiden lige nu

Egenrådig fond frasælger 221-årig ejendom i København

Erhvervsdrivende fond, der ikke efterlever god fondsledelse, sælger historisk ejendom i Fredericiagade i hjertet af København. Køber er en privat investor med bistand fra projektudbyderen Crescendo. Mægler på handlen uddyber over for EjendomsWatch de videre planer med ejendommen. Fondsformand er fåmælt. (Opdateret.)

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

It-teknologi har holdt sit indtog overalt, også i erhvervsejendomme, der nu bliver intelligente. Det vil fremover blive et konkurrenceparameter for virksomhedernes indtjening, lyder det. ISS er i fuld gang.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier