EjendomsWatch

ATP går i dybden med sine ejendomsinvesteringer

Pensionsselskabet har ifølge topchefen sin egen metode, når risiciene ved direkte og alternative investeringer vurderes.

Carsten Stendevad, adm. direktør i ATP. | Foto: CARSTEN BUNDGAARD

Når man bevæger sig væk fra likvide investeringer, så er den store risiko, at man reelt set ikke helt ved, hvilken risiko man sidder med. Hos pensionsselskabet ATP har man derfor en helt særlig opskrift på, hvordan de vurderer risiciene ved investeringerne. Det forklarer adm. direktør Carsten Stendevad til Børsen.

Fordi risiciene på de direkte og alternative investeringer er anderledes end ved investeringer i børsnoterede værdipapirer, definerer ATP ikke deres ejendomme som ejendomme, når risikoen skal vurderes. I stedet er huslejen i en ejendom udtryk for eksponering til en rente.

Inflationsrisikoen afhænger af, om der er inflationsjustering i kontrakten, så huslejen kan hæves, hvis inflationen stiger. Når lejeren flytter fra lejemålet, skal de ramme markedet igen, og det afhænger af konjunkturerne, som kan gå op og ned.

"Til sidst i og med at det er illikvidt, er der illikviditetspræmie. Så i bund og grund prøver vi at åbne investeringerne op, pakke alle aktiver ud, og så se nede i posen," siger Carsten Stendevad til Børsen.

ATP satser mere på direkte ejerskab af ejendomme

ATP køber to hoteller i London

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier