EjendomsWatch

Hovedstaden flyder over med tomme kontorer

Investorer lægger an til nyt byggeboom, selvom 1,2 millioner kvm kontor står gabende tomt i Region Hovedstaden. Sammen med vide byggemuligheder holder det kontorlejen nede og skaber udfordringer for investorernes indtjening.

De gyldne tårne skyder op på Axeltorv, hvor ejendommen skal fyldes med topmorderne kontorer. I de kommende år vil adskillige nye kontorbygninger følge efter. | Foto: Lars Krabbe

Hovedstadsområdet står foran et sandt byggeboom af nye, store kontorbyggerier. Det på trods af, at der ifølge Finans’ kortlægning af kontormarkedet i forvejen er 1,2 millioner ledige kvadratmeter i hovedstadsregionen. Ledigheden svarer til 33 hovedsæder a la Mærsks på Esplanaden eller 168 fodboldbaner på størrelse med Parkens græstræppe.

"Virksomhedernes behov udvikler sig, og mange ønsker at flytte i nye moderne kontorer. Derfor er der store byggeprojekter på vej, som givetvis vil resultere i en masse ledige kvadratmeter," siger direktør i Nordea Ejendomme Palle Gyldenløve, der understreger, at han kun sætter nye kontorbyggerier i gang, hvis der på forhånd er en lejer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Lejerne har haft fordel af, at deres disponible indkomst er steget mere end nettoprisindekset hvert år fra 2016-2021. I år er fordelen så forsvundet. Men er det rimeligt med en ad hoc-suspendering af kontraktvilkårene, spørger rådgivere fra Colliers i denne klumme.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier