EjendomsWatch

Hovedstaden flyder over med tomme kontorer

Investorer lægger an til nyt byggeboom, selvom 1,2 millioner kvm kontor står gabende tomt i Region Hovedstaden. Sammen med vide byggemuligheder holder det kontorlejen nede og skaber udfordringer for investorernes indtjening.

De gyldne tårne skyder op på Axeltorv, hvor ejendommen skal fyldes med topmorderne kontorer. I de kommende år vil adskillige nye kontorbygninger følge efter. | Foto: Lars Krabbe

Hovedstadsområdet står foran et sandt byggeboom af nye, store kontorbyggerier. Det på trods af, at der ifølge Finans’ kortlægning af kontormarkedet i forvejen er 1,2 millioner ledige kvadratmeter i hovedstadsregionen. Ledigheden svarer til 33 hovedsæder a la Mærsks på Esplanaden eller 168 fodboldbaner på størrelse med Parkens græstræppe.

"Virksomhedernes behov udvikler sig, og mange ønsker at flytte i nye moderne kontorer. Derfor er der store byggeprojekter på vej, som givetvis vil resultere i en masse ledige kvadratmeter," siger direktør i Nordea Ejendomme Palle Gyldenløve, der understreger, at han kun sætter nye kontorbyggerier i gang, hvis der på forhånd er en lejer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier