"Mipim bygger bro mellem de store og de små"

MIPIM 2023: Verdens største ejendomsmesse har bestemt sin berettigelse, lyder det fra veteranen Tony Christrup, der kalder den danske stand et ”vigtigt meeting point.”
Tony Christrup har deltaget på Mipim siden 1998. Han har altså været med næsten fra begyndelsen - Mipim slog første gang dørene op i 1990. | Foto: PR / AG Gruppen
Tony Christrup har deltaget på Mipim siden 1998. Han har altså været med næsten fra begyndelsen - Mipim slog første gang dørene op i 1990. | Foto: PR / AG Gruppen

CANNES – Tony Christrup, direktør i AG Gruppen og formand for Property and Investment Danmark, er ikke et sekund i tvivl om, hvad Mipim giver den danske ejendomsbranche. 

Verdens største ejendomsmesse ”bygger bro mellem de store og de små aktører, og giver samtidig Danmark udsyn til den internationale ejendomsbranche.”

Så klart siger han det, da EjendomsWatch møder ham på den danske stand, som hver dag ugen ud har tiltrukket et hav af danske Mipim-gængere. 

”Der er nogle, som er heldige at få et væld af fine invitationer til arrangementer med den ene og den anden, men man skal huske, at der også er et lag under, som skal kæmpe for at sælge sig selv. Og det er derfor, at det er så vigtigt at være her.”

For meget CO2?

Både forud for messen, men også under har brancheaktører og medier, herunder bl.a. EjendomsWatch, beskrevet den dualitet, der omgærder Mipim. 

Hovedtemaet på årets messe er klimakrisen, og spørgsmålet, der med det samme rejser sig er, om det er forsvarligt at lade omtrent 23.000 brancheaktører fra hele verden rejse til Cannes i Sydfrankrig hvert år for at tale om udviklingen af branchen – og brænde en masse CO2 ud i atmosfæren undervejs? 

”Jeg anerkender bestemt CO2-diskussionen, men det vigtigste er, at vi bliver klogere og flytter branchen, og messen ligger nu engang i Cannes, og det er et vilkår, man må arbejde under,” forklarer Tony Christrup og uddyber, at man konkret fra Property and Invest Danmarks side har halveret sin Mipim-delegation fra otte til fire i år netop grundet CO2-debatten. 

For AG Gruppen-direktøren, der har været på Mipim siden 1998 og tidligere er blevet kaldt dansk Mipim-ambassadør, er den primære drivkraft for den danske tilstedeværelse, at ”vi taber ikke noget ved at hjælpe og sælge hinanden, tværtimod.”

”Når udenlandske investorer kommer til København, så undersøger de området og synes måske, det er for dyrt. Så bevæger de sig til Vestegnen, Odense eller Aarhus. Danmark er et lille land, så vi skal hjælpe hinanden.”

De seneste år har flere danske aktører taget deres Mipim-deltagelse op til revision. Eksempelvis Aarhus Kommune med Bente Lykke Sørensen i front, som fremover fra år til år vil vurdere, om man vil tage til Cannes. Landets største erhvervsorganisation, DI, var med sidste år, men ikke i år.

Tony Christrup oplever dog særligt i år, at ”alle allerede har talt om Mipim næste år.”

”Ja, flere af de store danske aktører har sagt, at man lige skulle se an, om det fortsat gav mening at være her. Men de er her allesammen.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også