Tre hurtige på Mipim: Topchef vil tale grønne byrum og partnerskaber

MIPIM 2023: Topchefen for den danske del af Idverde, som er Europas største landskabsentreprenør, er på Mipim for første gang. Han vil sikre øget fokus på landskab og natur, når der tales byudvikling. 
Morten Dohrmann Hansen (forrest til højre) er topchef i Idverde Danmark. Her til Mipim-åbningsarrangement på strandpromenaden La Croisette i Cannes mandag, hvor firmaet sammen med Byggesocietetet, Byens Netværk og WSP var arrangør.
Morten Dohrmann Hansen (forrest til højre) er topchef i Idverde Danmark. Her til Mipim-åbningsarrangement på strandpromenaden La Croisette i Cannes mandag, hvor firmaet sammen med Byggesocietetet, Byens Netværk og WSP var arrangør.

CANNES – Europas største landskabsentreprenør og anlægsgartnerkoncern, Idverde, er på Mipim for bl.a. at kvalificere samtalen om grønne byrum og byudvikling. 

Topchef for den danske del af virksomheden, Morten Dohrmann Hansen, svarer her på EjendomsWatchs tre spørgsmål om verdens største ejendomsmesse. 

Idverde arbejder for at levere landskaber med fokus på klimavenlige byer – ”herunder grønne tage og facader, klimasikringsløsninger, biodiversitetsetablering og naturpleje,” som Morten Dohrmann Hansen uddyber det. 

Idverde Danmark består bl.a. af søsterselskabet OKNygaard og Malmos. Og på koncernniveau er virksomheden etableret i syv forskellige lande. 

Hvor mange gange har du været på Mipim og hvorfor?

”Dette er første gang, og mit mål i år er, at vi sætter landskab og natur på dagsordenen og giver vores stemme til kende i drøftelserne af, hvordan vi skal arbejde med fremtidens landskabs- og byudvikling.”

Hvad er det store tema/emne, du konkret er hernede for i år?

”I bygge- og anlægsbranchen er vi heldigvis mange, der vil den grønne omstilling, men vi kan ikke gøre det alene. Hos Idverde ser vi derfor et behov for partnerskaber på tværs af en branche, som har ry for at være dårlig til at samarbejde internt – ofte med værditab for alle – fra kunden til den mindste og sidste underentreprenør. Og med de globale udfordringer, vi står over for, bliver kravet til at kunne indgå i partnerskaber bare endnu større.”

Har Mipim stadig sin berettigelse, synes du?

”Jeg har hørt meget – både godt og dårligt om Mipim – både inden jeg tog herned og i løbet af de første par dage. Fra det jeg har set indtil videre, så stiller jeg mig selv det spørgsmål, om Mipim som koncept ikke er mere relevant end nogensinde før. 

Hvis min holdning om behovet for langt bedre samarbejde i vores samlede industri holder, og at vi bl.a. kan gøre det gennem mange flere og stærkere partnerskaber, så kan Mipim være en fremtidig årlig katalysator for dette – og dermed kunne gøre sig gældende og relevant i fremtiden.” 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også