EjendomsWatch

ATP Ejendomme og FSB vil med 17.000 kvm projekt skabe det ideelle beboermiks

ATP Ejendomme går i samarbejde med boligselskabet FSB i jorden med nyt boligprojekt, der skal ændre synet på almene ungdomsboliger. ”Byen skal kunne rumme alle,” udtaler FSB-formand.

Det er arkitekter fra Werk og C.F. Møller, som har skabt rammerne for boligprojektet. | Foto: Visualisering / Werk

I 2025 skal ATP Ejendomme og boligselskabet FSB’s 17.300 kvm store boligprojekt i Ørestad i København stå færdig. Og det bliver et byggeri i balance både hvad angår beboersammensætning og bæredygtighed, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Man er netop gået i jorden, og det er kulminationen på et tæt samarbejde mellem pensionsselskabet og det almene boligselskab, fremgår det.

”Med Kanalgaarden gentænker vi ideen om, at de almene boliger blot skal være med, fordi lokalplanen kræver det. I dialog med FSB er det lykkedes os at finde en model, som på flere måder understøtter både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed,” udtaler Jan Johansen, ejendoms- og udviklingsdirektør i ATP.

Målet er at skabe ”plads til mangfoldighed,” som det beskrives, og det kommer særligt til udtryk med de forskellige boformer, projektet rummer.

Visualisering af Kanalgaarden på Ørestads Boulevard i Ørestad. | Foto: Visualisering / Werk
Visualisering af Kanalgaarden på Ørestads Boulevard i Ørestad. | Foto: Visualisering / Werk

Det drejer sig således om:

  • 213 private boliger, hvor 130 af dem er egnet til private ungdomsboliger
  • 63 boliger er målrettet børnefamilier
  • 20 boliger er målrettet seniorer
  • 47 almene ungdomsboliger, som skal fordeles blandt de øvrige lejeboliger og
  • 5 almene familieboliger.

I meddelelsen henviser boligselskabet FSB til en undersøgelse fra brancheforeningen BL - Danmarks Almene Boliger, som viser, at der i København er ”14 studerende pr. almen ungdomsbolig.”

”Der er altså et kæmpe behov for at få et sted at bo til en overkommelig husleje, når man er under uddannelse. Derfor er vi meget glade for, at vi i et rigtig godt samarbejde med ATP Ejendomme har fået mulighed for at bygge ungdomsboliger som en del af det samlede byggeri. En blandet by er supervigtig, for byen skal kunne rumme alle”, udtaler Mads Malik Knudsen, formand i FSB.

Årets Ejendomsvirksomhed 2022 – foreslå din kandidat HER

Grønne arealer

Foruden de mange forskellige boformer vil projektet indeholde en café samt flere fællesområder.

”Kanalgaarden udfordrer den måde, vi danskere normalt lever på, og byggeriet taler direkte ind i den globale og bæredygtige megatrend, der netop handler om at leve, bo og dele hverdagen sammen. Med Kanalgaarden viser vi vejen og lader arkitekturen være katalysator for en mere bæredygtig boligform, der styrker fællesskaberne i Ørestad,” lyder det fra Thomas Kock, kreativ direktør i arkitektfirmaet Werk, som sammen med C.F. Møller har skabt rammerne for Kanalgaarden.

Moe er rådgivende ingeniør på projektet, og V8 Construction er totalentreptrenør.

Det fremgår ikke af meddelelsen, om byggeriet er bæredygtighedscertificeret med DGNB.

NCC henter direktør fra ATP Ejendomme

Udvalgt trio sætter alment samarbejde i Jernbanebyen på skinner

Ny S-overborgmester står uden for aftale om Københavns budget

Mere fra EjendomsWatch

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier