EjendomsWatch

Bar-brødre bag byggesjusk undersøges af politiet

Brødrene bag Old Irish Pub-kæden har ad flere omgange været kritiseret grundet byggesjusk. Nu skal deres ejendomsselskab, Grønnely, undersøges af politiet.

Ejendomsselskabet Grønnely skal nu undersøges af politiet. (Billedet er ikke i relation til omtalte sag.) | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

For få måneder siden blev ejerne bag ejendomsselskabet Grønnely, Peder og Kristian Blak, kaldt for ”skruppelløse spekulanter” af Trine Egetved fra Konservative i Gribskov Kommune.

Nu tager sagen om byggesjusk i førnævnte kommune samt Kerteminde Kommune på Fyn endnu en drejning.

Ifølge Fyens Stiftstidende inddrager Sikkerhedsstyrelsen nemlig politiet for at få efterforsket det udskældte ejendomsselskab, hvis ejere også står bag Old Irish Pub-kæden.

Grønnely har over for Sikkerhedsstyrelsen ikke kunnet dokumentere, at det er autoriserede håndværkere, som har udført el-arbejdet i de omtalte lejelejligheder i henholdsvis Langeskov i Kerteminde og Gilleleje i Nordsjælland.

Sagen har knopskudt med ny kritik i flere måneder, hvor ejendomsselskabet f.eks. er blevet beskyldt for at bruge arbejdsredskaber, der ikke er sikkerhedsgodkendt samt for kritiske forhold med vand, der løber gennem lofterne i lejlighederne.

De mange anklager om byggesjusk har bl.a. resulteret i, at Grønnelys direktør, Peder Blak, i april trådte tilbage som direktør for ejendomsselskabet.

Han er dog fortsat som ejer sammen med broren Kristian Blak.

”Skruppelløse spekulanter” – borgerlige politikere vil stramme grebet om bar-brødre

Kritiseret udvikler klar med nyt projekt i Nordsjælland

Pub-brødre skal få nyt liv i nedlagt sygehus

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier