EjendomsWatch

Pub-brødre skal få nyt liv i nedlagt sygehus

Statslige Freja Ejendomme sælger det nedlagte Give Sygehus til byggefirma, der vil indrette seniorboliger.

Foto: PR / Esoft

Det tidligere sygehus i Give kommer nu på private hænder.

Byggefirmaet og boligudlejeren Grønnely, der har hjemsted i Rødovre, har således overtaget sygehuset, efter at statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, har solgt det, meddeler Freja fredag.

Planen er at omdanne ejendommen til omkring 100 seniorboliger.

Grønnely er delvist ejet af de to brødre bag pubkæden Old Irish Pub, Peder og Kristian Blak, der erklærer sig glade og stolte over købet:

"De fremtidige beboere kommer til at nyde godt af de naturskønne omgivelser med skov og mark lige i nærheden. Vi planlægger også at etablere fælleslokaler og aktivitetsarealer. Det kunne eksempelvis være spil- og sportsfaciliteter, som bidrager til fællesskabet," udtaler Peder Blak, der er adm. direktør i Grønnely.

Grønnely står allerede bag projekter i Nykøbing Falster, Gilleleje, Ejby og Sønderborg. Tidligere i år købte man af Freja Ejendomme det tidligere gigthospital i Graasten, som ligeledes skal omdannes til seniorboliger, fremgår det.

"Det er en meget glædelig nyhed, at Freja har solgt det tidligere sygehus i Give til Grønnely. Der er ingen tvivl om, at det betyder rigtig meget for hele byen, at der igen kommer liv og aktivitet i en så stor ejendom som denne. Jeg glæder mig til at følge projektet og til engang at byde de nye beboere velkommen," udtaler Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune.

Hos Grønnely forventer man at kunne påbegynde byggeriet i begyndelsen af 2022.

Sygehuset, der rummer tre etager, ligger på en over 26.000 kvm stor grund og har tidligere været ejet af Region Syddanmark.

Freja Ejendomme købte ejendommen i 2018 for en pris, der ifølge tingbogen lyder på 4 mio. kr. Den offentlige ejendomsvurdering fra 2019 lyder dog på 35 mio. kr.

Freja Ejendomme udbyder én samlet grund i Jernbanebyen efter stor investorinteresse

Staten konfiskerer al overskud og mere til i Freja Ejendomme 

Statens ejendomsselskab sætter 17 ejendomme til salg

Freja Ejendomme henter ny topchef med fortid i MT Højgaard 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier