EjendomsWatch

Bar-brødre kritiseres for byggesjusk og aftalebrud på boligbyggerier

Ejendomsselskabet Grønnely, som ejerne af Old Irish Pub-kæden står bag, beskyldes af lejere for at udleje boliger fyldt med fejl, skriver TV 2 Fyn. "Jeg føler mig snydt," lyder det fra borgmester i kommune, der har politianmeldt selskabet.

Grønnely står bl.a. bag udviklingen af skolegrund i Gilleleje til 51 boliger, hvor Sikkerhedsstyrelsen har fundet 20 ulovlige elinstallationer. | Foto: Nordicals

Brødrene bag den landsdækkende barkæde Old Irish Pub, Peder og Kristian Blak, udlejer fejlbehæftede boliger gennem deres ejendomsselskab, Grønnely. Sådan lyder kritikken fra lejere ifølge TV 2 Fyn.

Kritikken går på byggesjusk såsom utætte vandlåse og radiatorer, der ikke virker ordentligt, i et boligbyggeri 30 lejligheder i det tidligere rådhus i Langeskov på Fyn, som Grønnely står bag.

Kerteminde Kommune har desuden politianmeldt Grønnely, fordi man udlejede boligerne, inden ibrugtagningstilladelsen var i hus. Og politikerne kritiserer ejendomsselskabet for at udvikle 30 familieboliger i stedet for de 18 seniorboliger, som var årsagen, at man valgte at sælge det tidligere rådhus til Grønnely.

"Jeg føler mig snydt. Grønnely kom og solgte en drøm til os om det her seniorbofælleskab. Der skulle også være fællesrum, men det jeg hører, er, at de ikke er blevet etableret, ligesom det ikke kun er seniorer, der bor der," siger borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) til TV 2 Fyn.

Også i Gilleleje i Nordsjælland, hvor Grønnely har omdannet en tidligere skolegrund til 51 boliger, har lejerne oplevet byggesjusk, og Sikkerhedsstyrelsen har været på visit og fundet 20 ulovlige elinstallationer.

I august kom blev der i Jydskevestkysten fremført en lignende kritik fra lejere i Sønderborg, hvor Grønnely står bag 46 boliger i det tidligere indkøbscenter Ulkebøl-centret. Her lød kritikken bl.a. om revner i væggene, vand i stuen, og buede gulve og lofter.

"Det har været en forfærdelig sommer rent vejrmæssigt. Vi har haft en ekstraordinær våd sommer med voldsomme skybrud og slagregn. Derfor har nogle få beboere oplevet udfordringer med vand," skrev ejer Peder Blak i den forbindelse til avisen.

Grønnely har ikke ønsket at udtale sig til TV 2 Fyn.

Pub-brødre skal få nyt liv i nedlagt sygehus

Udviklere får grønt lys til at rive center ned og lave boliger 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier