Njals Tårn bliver alligevel ikke solgt: Købsaftale annulleret

Svenske Heimstaden kommer ikke til at købe det skandaleramte Njals Tårn på Islands Brygge af Bach Gruppen. Købsaftalen er således efter ønske fra begge parter blevet annulleret, lyder det fra sælger.
Njals Tårn bliver alligevel ikke solgt til den svenske ejendomsgigant Heimstaden. | Foto: Jonas Olufson
Njals Tårn bliver alligevel ikke solgt til den svenske ejendomsgigant Heimstaden. | Foto: Jonas Olufson

Det stormombruste byggeri Njals Tårn på Islands Brygge ved København skifter alligevel ikke hænder. Den planlagte køber, svenske Heimstaden, har nemlig sammen med sælger, Bach Gruppen, aftalt at annullere handlen, oplyser sidstnævnte til Licitationen.

”Da vi sidste år kunne se, at færdiggørelsen af Njals Tårn ville trække ud, drøftede vi det med Heimstaden. På den baggrund er vi enige om at annullere købsaftalen,” skriver Martin Rasmussen, direktør i Bach Gruppen, i en mail til Licitationen.

Ekstraregning

Som Martin Rasmussen henviser til, har byggeriet af Njals Tårn været forsinket som følge af afsløringen af, at der blev brugt beton, hvor betontrykstyrken var for lav.

For et års tid siden udtalte Bach Gruppen, at entreprenøren ville gøre alt for at få bygget tårnet færdigt. Her skrev EjendomsWatch, at det betød en ekstraregning på et trecifret millionbeløb.

Derudover har det tidligere været fremme, at det ifølge Bach Gruppen er svindel af to tidligere medarbejdere i datterselskabet BG Beton, der er årsag til det omfattende byggesjusk på Bryggens Bastion. De blev efterfølgende politianmeldt af bygherren.

Koncern rystet af betonskandale lander rekordregnskab

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Boligminister forudser at mere kontrol kan sætte en stopper for byggeskandaler

Byggefirma leverer redegørelse: Det er sikkert at bo i Bølgen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også