Skandaletårn bygges færdigt – ekstraregning på trecifret millionbeløb venter bygherre

Entreprenørvirksomheden Bach Gruppen vil ifølge sin adm. direktør gøre alt for at få bygget det skandaleramte Njals Tårn på Amager færdigt og forventer, at ekstraudgifterne til bl.a. prøvetagning og støttefundament kommer til at runde 100 mio. kr.
Foto: PR / Bach Gruppen
Foto: PR / Bach Gruppen

Selvom ekstraregningen løber op i et trecifret millionbeløb, vil bygherren Bach Gruppen færdiggøre opførelsen af det skandaleramte Njalstårn på Bryggens Bastion på Amager, hvor det senest i december – 10 måneder efter at en whistleblower fik sagen til at rulle – blev bekræftet, at der er utilstrækkelig styrke i flere betonsøjler. Det skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Adm. direktør i Bach Gruppen Lene Christensen konstaterer, små fem måneder efter at Københavns Kommune stoppede byggeriet af det 86 meter høje tårn, at "det har været et helt vildt år" og lover, at der nu vil komme orden i sagerne.

"Det eneste mål lige nu er at få bygget tårnet færdigt, og det er det eneste, vi koncentrerer os om," siger hun i kølvandet på, at Bach Gruppen har fået tilladelse til at støbe et aflastningsfundament som kompensation for den svage beton.

Støttefundamentet vil sammen med bl.a. udgifter til betonprøver og rådgivning løbe op i en ekstraregning på omkring 100 mio. kr. til bygherren. Oprindeligt lød den samlede pris for tårnet på knap 600 mio. kr.

Det har tidligere været fremme, at det ifølge Bach Gruppen er svindel af to tidligere medarbejdere i datterselskabet BG Beton, der er årsag til det omfattende byggesjusk på Bryggens Bastion. De blev efterfølgende politianmeldt af bygherren.

 

Boligminister forudser at mere kontrol kan sætte en stopper for byggeskandaler 

Betonsøjler på skandalebyggeri lever ikke op til styrkekrav 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også