EjendomsWatch

Udbud af erhvervslokaler fortsætter nedad – nordsjællandsk tomgangsniveau slår rekord

Nye tal fra Ejendomstorvet.dk viser, at Nordsjælland fører an, når det kommer til det faldende udbud af lokaler inden for lager og logistik. Lokale mæglere peger bl.a. på økonomisk opsving og kommunal langsommelighed som forklaringer.

Jakob Wegener er adm. direktør for Ejendomstorvet.dk. | Foto: PR

Antallet af udbudte kvadratmeter inden for erhvervsejendomme fortsætter med at falde, og særligt niveauet for lager- og produktionslokaler ligger lavt med 1,9 pct. af det samlede areal udbudt, viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk.

Hos Ejendomstorvet.dk, der er ejet af flere af landets ejendomsmæglere, fremhæver man Nordsjælland som et område i landet, hvor udviklingen især er gået stærkt. Det seneste år er der således barberet over 20 pct. af de udbudte lager-, logistik- og produktionslokaler i regionen.

"Lige inden nytår var udbuddet af lagerlokaler, logistikejendomme og produktionshaller i de 11 nordsjællandske kommuner for anden gang i 2021 det laveste, vi har registreret i de 20 år, vi har indsamlet data om erhvervslokaler," fortæller Jakob Wegener, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk i meddelelsen.

"Udbuddet var før sommerferien nede på blot 2,2 procent – det var vi aldrig set lavere før. Nu ligger det marginalt højere på 2,5 procent eller 71.000 kvadratmeter, og udbuddet af lokaler er i løbet af 2021 faldet med 21.000 kvm."

Ejendomstorvet.dk har aktuelt et udbud på over 7900 erhvervslejemål og ejendomme på landsplan, heraf præcis 979 lokaler til lager, logistik, produktion eller værksted.

Når kun 71 af disse ligger i Nordsjælland skyldes det ifølge Jacob Lunding, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, primært "opsvinget og øget nethandel," mens Kim Kyhl Andersen, partner i Andersen Erhverv, peger på manglende byggeri gennem flere år.

"Kommunerne kunne godt gøre mere, for sammenlignet med Køge Bugt-området – hvor vi også er aktive – er der ikke udlagt særligt meget jord til erhverv," lyder det fra sidstnævnte.

Digital kortplatform skal give branchens aktører "unik indsigt" i ejendomsmarkedet 

Forbedrede data halverer næsten andelen af tomme butikker

Andelen af tomme kontorlokaler i København stiger 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier