EjendomsWatch

Digital kortplatform skal give branchens aktører "unik indsigt" i ejendomsmarkedet

Newsec Advisory vil med digital kortløsning give danske såvel som internationale aktører i branchen eksklusiv adgang til en samlet pakke af markeds- og ejendomsdata. "Data er det nye olie – men mange drukner i det," lyder det fra adm. direktør.

Morten Jensen er adm. direktør hos Newsec Advisory. | Foto: PR

En digital kortplatform ved navn Newsec Maps skal øge indsigten i markeds- såvel som ejendomsdata for investorer og andre aktører i den danske ejendomsbranche. Det skriver erhvervsmægleren Newsec Advisory i en pressemeddelelse.

Systemet kombinerer data fra bl.a. Ejendomstorvet, Proff og Ejendomdanmark med den markedsdata, som Newsec Advisory selv ligger inde med.

Opbygningen gør, at man som bruger kan klikke på en ejendom og få indsigt i bl.a. ejer- og lejerforhold samt transaktionshistorik. Her fremhæves den tilgængelige lejerdata som "noget særligt."

"Data er det nye olie – men mange drukner i det," forklarer Morten Jensen, adm. direktør hos Newsec Advisory, om baggrunden for tilblivelsen af det nye værktøj.

"I disse år ser vi en kraftig udvikling i ejendomsbranchens digitale potentiale, hvor adgangen til, og mængden af, data bliver større og større. Her tror vi på, at vejen til at have den bedste viden på markedet kræver, at man kan levere værdifulde indsigter i de data på en overskuelig og let måde."

Målet er bl.a., at kunderne skal kunne "monitorere deres egen portefølje og sammenholde med udviklingen på markedet."

"Datakvalitet er vores primære prioritet. Platformen baserer sig på data fra en lang række valide kilder, som vi altid henviser til, så vi sikrer fuld transparens over for brugeren. Samtidig er vores egen analyseafdeling dybt involveret i kvalitetssikring af denne data og i at berige data f.eks. med off market deals, som kun vi, der kender markedet, er i stand til at gøre," siger Morten Jensen.

En helt ny opfindelse er Newsec Maps ikke, eftersom platformen har været tilgængelig i Norge de seneste tre år. Det betyder ifølge direktøren, at den "er blevet tryktestet" og også vil være brugbar for "det stigende antal internationale investorer, der ser på det nordiske marked med stor interesse i disse år."

Den digitale løsning forventes at være bredt tilgængelig i begyndelsen af næste år. Indtil da tilbydes den en udvalgt skare af Newsec Advisorys kunder.

Newsec opjusterer investeringsprognose med milliarder – behov for logistik vokser 

Newsec Advisory er tilfreds med milliontab i corona-præget år 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier