EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Foto: PR / W.P. Carey

Den amerikanske ejendomsinvestor W.P. Carey har købt 11 supermarkeder af Coop Danmark i en sale & leaseback-aftale på i alt 297 mio. kr. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Butikkerne, der har et samlet areal på 13.100 kvm, er placeret over hele Danmark. Ti af butikkerne hører under Coops nyetablerede Coop365-brand, der er et grønt discountsupermarked, mens den sidste butik er en Kvickley.

"Investeringens defensive karakter med en stærk lejer i Coop, kombineret med butikkernes gode beliggenheder gør investeringen meget attraktiv for os," udtaler Karolis Adlis, senior vice president i W.P. Carey, i pressemeddelelsen.

"Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey, hvor vi har investeret ca. 5,95 mia. kr. i området siden vores første transaktion i 2001. Vi ser frem til at udvikle et langsigtet partnerskab med Coop, da de ønsker at fortsætte med at udvide sin markedsandel i hele Danmark," fortsætter han.

Hos Coop lægger man også vægt på, at handlen er starten på langt samarbejde. Ejendomsdirektør Flemming Møller Hansen påpeger, at man i W. P. Carey har fået en partner, "der tror på vores tilgang til fremtidens europæiske detailhandel og vores nye discountbutikskæde, Coop365."

"Sale-leaseback-aftalen er en naturlig måde for os at tilpasse en del af vores portefølje, så vi kan fortsætte vores ekspansion på tværs af Danmark med flere nye ejendomme til de discountbutikker, vi har i vores fremtidige pipeline," udtaler ejendomsdirektøren.

Parterne har indgået nettolejekontrakter på 15 år med danske NPI-baserede huslejestigninger. EDC International Poul Erik Bech har været køberrådgiver på sagen.

Amerikansk investor vil gøre sin danske milliardportefølje endnu større

Amerikansk investor i ny dansk millionhandel med logistik

Amerikansk investor foran nyt opkøb: "Vi støvsuger alt op, der passer til porteføljen" 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier