EjendomsWatch

Danica Pension indgår aftale om 1000 p-pladser centralt i København

Danmarks største privatejede parkeringsselskab, Apcoa, skal stå for driften af nye p-pladser under den nye bydel Postbyen ved Københavns Hovedbanegård.

Med de kommende ca. 1000 parkeringspladser under Postbyen vil bydelen blive forsøgt gjort bilfri. I stedet er der over jorden fokus på "stemningsfulde pladser og gangstier." | Foto: PR-visualisering

Et af Københavns største parkeringsanlæg bliver en realitet. Sådan lyder det ifølge en pressemeddelelse fra Danica Pension, som netop har indgået en aftale med tyskejede Apcoa Parking Danmark.

Parkeringsanlægget, som skal ligge i den nye bydel Postbyen, kommer til at indeholde 1000 nye parkeringspladser.

"Det er vigtigt for os at få bilerne væk fra området, så Postbyen bliver en levende bydel, der er åben for alle. Med denne aftale er vi rykket tættere på at realisere ambitionerne," lyder det fra Robert V.S. Nellemann, direktør i udviklingsselskabet Postbyen.

Han glæder sig over "at byggeriet skrider planmæssigt fremad – både for København, og vores pensionskunder, som skal have et afkast af vores investeringer," lyder det fra Robert V. S. Nellemann.

De mange p-pladser under bydelen skal bidrage til, at Postbyens grønne områder og gangstier kan være de bærende elementer.

Parkeringsselskabet Apcoa driver ifølge meddelelsen 2500 parkeringsområder i Danmark og arbejder derudover i 13 andre europæiske lande.

"Vi ser frem til at servicere bilisterne med den mest moderne parkeringsteknologi, baseret på den nyeste nummerpladegenkendelsesteknologi kombineret med digitale parkeringsløsninger," udtaler Michael Christensen, adm. direktør i Apcoa Parking Danmark.

Parkeringsanlægget, som vil være delvist offentligt tilgængeligt, bliver ifølge meddelelsen et af Københavns største og kommer således til at brede sig over 42.000 kvm fordelt på tre niveauer.

Bydelen Postbyen udvikles i tre etaper og vil efter planen stå færdigt i 2027.

Danske Bank får sit hovedsæde i Postbyen, som forventes færdigbygget i 2023.

Derefter følger kontorbygningen The Stamp indeholdende boliger og hotellejligheder i 2024, og til slut kommer tredje etape med bl.a. almene boliger og erhverv.

Alment boligselskab får attraktiv placering i københavnsk byudviklingsprojekt

Danica-boss åbner for nye projekter til 300-400 millioner – leder efter ældreboligmodel

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier