EjendomsWatch

Alment boligselskab får attraktiv placering i københavnsk byudviklingsprojekt

En aftale mellem FSB, Danica Pension og DSB Ejendomsudvikling betyder, at omkring 100 almene boliger bliver del af den 25.000 kvm store tredje etape af det stort anlagte københavnske byudviklingsprojekt Postbyen.

Postbyens tredje etape på Carsen Niebuhrs Gade 10 ses her visualieret i midten af billedet. | Foto: PR

Omkring 100 almene boliger får plads i det centralt beliggende københavnske udviklingsprojekt Postbyen, efter at organisationen FSB har indgået en aftale med Danica Pension og DSB Ejendomsudvikling. Det skriver det almene boligselskab i en pressemeddelelse.

De almene familieboliger får således en prominente placering på Carsen Niebuhrs Gade 10 ved den tidligere postgrund og får bl.a. Danske Banks kommende domicil som nabo. Der er tale om en såkaldt delegeret bygherremodel, og de første beboere forvantes at kunne flytte ind om seks år, i slutningen af 2027.

Dermed skabes der ifølge Jean Thierry, formand for FSB's organisationsbestyrelse, "hjem og plads til mange forskellige mennesker med mange forskellige slags indkomster i det absolutte centrum af København," som han siger i meddelelsen.

Robert Nellemann, chef for ejendomsudvikling hos Danica Pension og adm. direktør for udviklingsselskabet Postbyen, peger på, at "de almene boliger i Postbyen vil være med til at skabe en blandet og levende bydel, som alle københavnere kan få glæde af."

Indledende fase omkring tredje etape

Udviklingen af Carsen Niebuhrs Gade 10 udgør tredje og sidste etape af det markante københavnerprojekt mellem Hovedbanegården og Kalvebod Brygge. Her opføres 25.000 kvm fordelt på de almene familieboliger, private ungdomsboliger samt erhverv.

"Vi er i den indledende fase, hvor ejendommens muligheder undersøges og afklares sammen med de øvrige bygherrer, arkitekterne og Københavns Kommune," fortæller Lone Zeeberg, bygge- og udviklingschef hos FSB, og tilføjer:

"Vi glæder os over, at vi kan bidrage positivt til en blandet by, hvor almene boliger indgår i en helhed med både grønne byrum, udadvendte aktiviteter, erhverv og boliger."

Tegnestuen Mangor & Nagel og ingeniørvirksomheden Moe er hhv. totalrådgiver og underrådgiver på byggeprojektet, hvis visuelle udtryk endnu ikke er afklaret.

Nyheden kommer på dagen, hvor regeringen præsenterer sit boligudspil, der har fokus på hovedstaden, og som bl.a. går ud på, at almennyttige boligselskaber med offentlig støtte og en nyetableret milliardfond skal kunne opkøbe private ejendomme, private boligkvarterer og hoteller.

Udspil om almene boliger løber op i 10 mia. kr.

Minister vil finde milliardbeløb til opkøb i privat boligsektor 

Alment boligselskab får ny formand og næstformand efter intern ballade 

Kollapset salg af milliardprojekt sender DSB i armene på pensionsselskab 

Danica indgår trecifret millionaftale med DSB og føjer 25.000 kvm til Postbyen 

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier