EjendomsWatch

Ny rapport: Bæredygtige ejendomme giver markant højere lejeindtægter

Det kan godt betale sig at bæredygtighedscertificere sine ejendomme, viser ny rapport fra CBRE. I København er lejen over en femårig periode mere end en fjerdedel højere på certificerede bygninger, end på bygninger uden. Analysechef spår over for EjendomsWatch en markant stigning i certificerede kontorbygninger de kommende år.

"Mange virksomheder har bæredygtighedsstrategier, og en måde at komme i mål med eksempelvis at nedsætte sit CO2-niveau er at se på de kontorbygninger, som virksomhederne sidder i," siger Dragana Marina, analysechef hos ejendomsrådgiveren CBRE. | Foto: PR / CBRE

Antallet af kontorbygninger, som bryster sig af at være bæredygtigt bygget, er steget markant de seneste fem år. I Europa er andelen af bæredygtige kontorejendomme steget fra 11 pct. i 2016 til 20 pct. i 2021, viser en ny analyse fra ejendomsrådgiveren CBRE.

"Det er jo fantastisk, og det viser, at investorerne gerne vil give lidt ekstra penge for at certificere bygningerne," siger Dragana Marina, analysechef hos CBRE og lead på undersøgelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier