EjendomsWatch

Milliardsatsning rulles i gang: Sampension overtager friplejehjem i Valby

Pensionsselskabet Sampension har netop overtaget et friplejehjem i Valby. Dermed følger Sampension i hælene på en række selskaber, der allerede har – og planlægger – massive investeringer i friplejehjem.

Sampension har overtaget Grønttorvets Friplejehjem i Valby. | Foto: PR/Sampension

Sampension har tilføjet friplejehjemmet Grønttorvets Friplejehjem, der ligger centralt i Valby, til ejendomsporteføljen.

Det skriver Sampension i en pressemeddelelse, hvori selskabet oplyser, at investeringen, der blev meldt ud i foråret i år, er den første investering selskabet foretager i friplejehjem.

"Investeringer i ejendomme inden for pleje- og seniorboligsegmentet er attraktive, da udbuddet er begrænset og efterspørgslen blandt lejere stigende. Med denne investering kan vi både give kunderne et godt afkast og samtidig være en langsigtet partner for kommunerne i forhold til at supplere deres boligtilbud til ældre," udtaler Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur hos Sampension, i meddelelsen.

Med overtagelsen af plejehjemmet træder selskabet dermed ind på et marked, som flere pensionsselskaber allerede har – eller planlægger – at investere massivt i, som EjendomsWatch beskrev sidste år.

Ifølge Torbjørn Lange kommer Sampension heller ikke nødvendigvis til at stoppe her.

"Der kan være flere af slagsen på vej fremover - ikke mindst i lyset af den demografiske udvikling," udtaler Torbjørn Lange.

Friplejehjemmet rummer 66 boliger, og beboerne er netop flyttet ind. Danske Diakonhjem kommer til at stå for driften af plejehjemmet, der udover over værelser rummer fællesfaciliteter som wellness- og træningsområde, lyder det i meddelelsen.

Investeringen i Grønttorvets Friplejehjem er foretaget i et strategisk samarbejdsaftale mellem Sampension og Scandinavian Property Development om udviklling af senior- og plejeboliger. Det er den anden investering de to spillere har foretaget under samarbejdet. Den første investering var i 51 seniorboliger i Frederikssund.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Sampension afsætter 1 mia. kr. til plejehjem og seniorboliger

Nrep overtager plejehjem fra konkursbo og indgår 25-årig lejeaftale

PFA vil bygge sit første friplejehjem i Slagelse: Opfører 145 senior- og plejeboliger

Pensionsselskaber planlægger stribevis af investeringer i plejehjem 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier