Pensionsselskab gør plads til vild natur ved sine ejendomme

Biodiversitet skal fremover være en del af den bæredygtige boligudvikling, hvis det står til pensionsselskabet PKA, der med pilotprojekt vil undersøge muligheden for at give mere plads til det vilde dyre- og planteliv. Minister håber, at initiativet kan inspirere andre aktører.
Nærheden i Hedehusene mellem Roskilde og Høje Taastrup er et af de PKA-boligprojekter, hvor naturen spiller en rolle. | Foto: Nærheden P/S, Claus Bjørn Larsen
Nærheden i Hedehusene mellem Roskilde og Høje Taastrup er et af de PKA-boligprojekter, hvor naturen spiller en rolle. | Foto: Nærheden P/S, Claus Bjørn Larsen

Et af landets største pensionsselskaber, PKA, vil have mere vild natur omkring sine mange boligejendomme og søsætter derfor i samarbejde med tegnestuen Adterra et pilotprojekt ved Tinghaven i Søborg. Det skriver PKA i en pressemeddelelse.

Pilotprojektet, der gerne siden skal bredes ud til andre boligområder, hvor PKA er involveret, har til formål at øge biodiversiteten ved at sikre de bedst mulige betingelser for insekter og planter.

Ifølge Peter Gravesen, seniorporteføljemanager i PKA, har pensionskassen som investor "et ansvar for at tænke bæredygtighed ind i vores ejendomsprojekter."

"Det gælder både vores valg af byggematerialer og energikilder, men det handler også om at gøre plads til det naturliv, der allerede lever i nærmiljøet. Derfor vil vi undersøge, hvordan vi kan bruge tilknyttede grønne områder til at fremme mere biodiversitet," siger Peter Gravesen i meddelelsen.

PKA investerer på vegne af 325.000 ansatte i sundhedssektoren og forvalter en formue på over 330 mia. kr. PKA's ejendomsportefølje består af over 10.000 boliger på tværs af landet.

Minister: Alle kan gøre en forskel

Miljøminister Lea Wermelin (S) erklærer sig i meddelelsen "glad for at se, at så mange aktører er klar til at gøre en indsats," og hendes håb er, "at virksomheder som PKA kan inspirere andre til at turde sætte arealer fri til vild natur."

"Vi står midt i en naturkrise. Biodiversiteten går tilbage over alt i verden, og herhjemme er tusindvis af dyre- og plantearter i fare for helt at forsvinde. Den gode nyhed er, at alle kan gøre en forskel for naturen, hvis vi for eksempel lader plæneklipperne stå ved den lokale skolegård, plejehjemmet, idrætspladsen eller som i det her tilfælde boligblokken," lyder det fra Lea Wermelin.

Fra rådgiverens side lyder det, at "det bedste vi kan gøre for at sikre et mangfoldigt insekt- og planteliv, også kaldet biodiversitet, er at sikre en naturlig bolig og levesteder for plante- og dyreriget."

"I takt med, at vi optager mere plads i byerne er det oplagt at udnytte de muligheder, der trods alt er til stede. Det er vi meget glade for at kunne hjælpe PKA med at realisere", siger Karina Tørnsø, kreativ direktør og projektansvarlig hos Adterra.

Pensionsselskab skyder over en milliard i hurtigvoksende sjællandsk byprojekt

Entreprenør indgår aftale om køb af 185.000 kvm stort areal til nyt havnekvarter i Odense

PKA tvunget til at betale tilbage til lejere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også