EjendomsWatch

Gevinst fra salg af Ejendomdanmarks domicil pløjes i brancheprojekter

Ejendomdanmark smider 35 mio. kr. af overskuddet fra salget af tidligere hovedkontor i en intern fond, hvis investeringsafkast ifølge formand skal sendes videre til "gode projekter i eller omkring vores branche."

"Det er god logik, at pengene fra et ejendomssalg skal gå tilbage til branchen," lyder det fra landsformand i Ejendomdanmark Henrik Dahl Jeppesen. | Foto: PR / Deas

To år efter at Ejendomdanmark solgte sit domicil på Nørre Voldgade i det centrale København for 59 mio. kr., skyder interesseorganisationen 35 mio. kr. af overskuddet i en intern fond, der skal "forbedre rammevilkårene for ejendomsbranchen." Det skriver Ejendomdanmark i en pressemeddelelse.

Beslutningen om årligt at støtte brancherelaterede projekter gennem afkastet af den nyetablerede fonds investeringer blev truffet enstemmigt på organisationens landsmøde torsdag.

"Det er god logik, at pengene fra et ejendomssalg skal gå tilbage til branchen. Derfor vil vi bruge afkastet af formuen på at støtte gode projekter i eller omkring vores branche," siger landsformand i Ejendomdanmark Henrik Dahl Jeppesen, der desuden er adm. direktør hos ejendomsforvalteren Deas.

"Jeg forestiller mig, at afkastet kan bruges til projekter om alt lige fra digitalisering og bæredygtighed og uddannelse til meget kommercielle projekter, der kan understøtte hele branchen."

Støtten, som det bliver hovedbestyrelsens ansvar at uddele allerede fra i år, skal tilfalde "projekter, der kan skabe fokus på større forståelse for eller bedre rammer for ejendomsbranchens værdiskabelse og rolle i samfundet" eller "kan medvirke til at øge produktiviteten, kompetence eller vidensniveauet blandt relevante personer eller virksomheder i eller knyttet til ejendomsbranchen."

Ejendomdanmark solgte efter mere end 80 års ejerskab bygningen, der går under navnet "Grundejernes Hus," til selskabet København City med den nordsjællandske investor Martin Lund Sørensen bag. Efterfølgende har organisationen lejet sig ind hos ATP i Ørstedhus på den nærliggende Vester Farimagsgade.

Ejendomdanmark sælger hovedsæde for millionbeløb til nordsjællandsk investor 

Ejendomdanmark: Huslejen for butikker falder, da både udlejere og kæder er pressede

Ejendomdanmark efterlyser dialog: Boligudspil er et udtryk for udansk tvang 

Ejendomdanmark udpeger ny juridisk direktør efter langvarig proces

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

I samarbejde med platformen for ejendomsdata Resights bringer EjendomsWatch de seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr. På dagens liste optræder VKR Holding og Køge Kommune, mens en ejendom på Bornholm er solgt for over 48 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier