EjendomsWatch

Staten konfiskerer al overskud og mere til i Freja Ejendomme

Statens ejendomsselskab må igen aflevere langt mere end årets overskud til statskassen, viser årsregnskabet. I alt 46 salg af ejendomme bidrog til et resultat, der ligger i den lave ende af det udmeldte interval for forventningerne. For i år ventes et lavere overskud, men en voksende portefølje.

Karen Mosbech stopper som adm. direktør i Freja Ejendomme 1. juni, hvorefter tidligere direktør i MT Højgaard Christina Jørgensen sætter sig i stolen. | Foto: Valdemar Jørgensen

"Statens nye malkeko hedder Freja," lød det for år tilbage i en artikel på EjendomsWatch.

2020-regnskabet for ejendomsselskabet understreger billedet nok engang: Ud af årets overskud efter skat på 294,9 mio. kr. vil selskabet, der har Finansministeriet som ejer, trække 600 mio. kr. ud i udbytte. Lidt over 300 mio. kr. hentes således fra Frejas reserver.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Heimstaden efter milliardhandel: "Vi køber med et evighedsperspektiv"

Heimstaden, som netop har opkøbt svenske Akelius’ boligejendomme i Tyskland, Sverige og Danmark for ca. 68 mia. kr., har indgået handlen af flere grunde, siger investeringsdirektør Christian Fladeland – blandt andet for at vækste i København. En trussel om tvangssalg i Berlin tror han ikke på.

Aarhusiansk bygherre sælger kontortårne på 11 etager til pensionsselskab

Industriens Pension investerer i første etape af erhvervsbyggeriet Byporten i det vestlige Aarhus og køber kontortårne på over 14.000 kvm af det lokale selskab Dansk Erhvervsprojekt. Når det færdige projekt er afleveret, går man i gang med de resterende etaper i den nordlige del af området, fortæller direktør til EjendomsWatch. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier