EjendomsWatch

Ejere sorterer arkitekter fra i kapløb: Vælger fem til at designe Jernbanebyen

Big, Cobe, SLA og flere andre store arkitektfirmaer er en del af de fem hold, der er blevet udpeget til at komme med deres bud på, hvordan Københavns fremtidige bydel Jernbanebyen skal se ud.

Jernbanebyen er et 365.000 kvadratmeter stort byudviklingsområde mellem Vesterbro, Kgs. Enghave og Teglholmen. | Foto: PR / DSB Ejendomme

Den nye bydel Jernbanebyen på Vesterbro i København rykker tættere på.

Nu har DSB Ejendomme og statens ejendomsselskab Freja, der ejer grunden på 365.000 kvm, udpeget fem arkitekthold, der i marts næste år skal fremlægge deres bud på, hvordan Jernbanebyen skal se ud.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Freja Ejendomme, hvor det oplyses, at mere end 30 hold af arkitekter bød ind på konkurrencen.

De fem hold er ledet af Big, SLA, Cobe, Snøhetta, Vandkunsten Holscher Nordberg og Werk Arkitekter.

Ifølge DSB Ejendommes direktør, Søren Beck-Heede, er holdene valgt ud fra forskellige kriterier.

"De fem teams er udvalgt på baggrund af deres kompetencer inden for planlægning og etablering af byliv, fællesskaber, bynatur og grønne områder, samt deres evner til at arbejde med både byudvikling i stor skala og i områder med bevaringsværdige bygninger," siger Søren Beck-Heede i en pressemeddelelse.

Jernbanebyen kommer til at rumme i omegnen af 5000 boliger og 200.000 kvm erhverv, har DSB Ejendomme tidligere oplyst.

Samtidig skal der også laves byudvikling. Derfor har det vægtet højt, at holdene skulle kunne noget forskelligt, fortæller Carsten Rasmussen, der er direktør i Freja Ejendomme.

"Vi kan sammensætte et felt med fem stærke men også forskellige teams, der både rummer en stor variation i tilgangen til byudvikling og en spændende kombination af danske og internationale erfaringer og kompetencer," siger Carsten Rasmussen.

Konkurrencen starter til november og løber indtil marts. Herefter går arbejdet med at udvikle en helhedsplan for området i gang.

Ny bydel i København rykker nærmere med arkitektkonkurrence

Københavns Kommuneplan 2019 vedtaget: Det bliver nemmere at bygge mindre boliger

Fyreseddel åbnede nye døre for DSB-direktør og kommerciel ejendomsudvikler

Ejendomsveteran indleder karrierens sidste etape: "Jeg er først og fremmest udvikler" 

Mere fra EjendomsWatch

Birch-koncernen halverer resultatet trods rekordomsætning: "Vi har investeret"

Silkeborg-udvikleren René Birchs koncern leverer vækst på omsætning, egenkapital og medarbejderstab, men resultatet halter efter. Ledelsen er dog tilfreds – selvom man havde forventet et årsresultat, der var dobbelt så stort. "Vi har vækstet til et niveau, som vi vil ligge stabilt på i årene, der kommer," siger partner til EjendomsWatch. (Opdateret)

Briefing uge 42: Regnskabsgymnastik for begyndere

Nogle gange er regnskaber så ugennemskuelige, at selv sensationshungrende journalister må klø sig i skægget. Og nogle gange er en personkredsen i ejendomshandel så speget, at långiverne siger fra. Selvom mange er på efterårsferie, så var der godt gang i kedlerne på EjendomsWatch. Læs gennemgangen af ugen, der gik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier