EjendomsWatch

Kollapset salg af milliardprojekt sender DSB i armene på pensionsselskab

Danica Pension er gået sammen med DSB Ejendomsudvikling om projekt ved Postbyen i København, efter at et salg til anden side gik i vasken sidste år. Aftalen om milliardprojektet giver "et varigt cashflow", siger DSB-direktør til EjendomsWatch. Danica-topchef åbner dør på klem for, at samarbejdet kan udbygges.

Søren Beck-Heede, adm. direktør for DSB Ejendomsudvikling, mener ikke, at man har begået fejl i salgsprocessen omkring Carsten Niebuhrs Gade 10 og glæder sig over det "varige cashflow", det statslige selskab har sikret sig med den nye aftale. | Foto: PR / DSB Ejendomme

Egentlig var det slet ikke Danica Pension, der skulle have været medejer på DSB's første udviklingsprojekt, det over 25.000 kvm store bolig- og erhvervsbyggeri på Carsten Niebuhrs Gade i forbindelse med Postbyen mellem Hovedbanegården og Kalvebod Brygge i København.

Men sådan endte det i den forgangne uge, få måneder efter at fremskredne forhandlinger – angiveligt med investoren Nrep – var stødt på grund. Med en trecifret millioninvestering har pensionsselskabet, der er bygherre på det stort anlagte naboprojekt, Postbyen, indgået en joint venture-aftale med den statslige togvirksomheds datterselskab DSB Ejendomsudvikling.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Birch-koncernen halverer resultatet trods rekordomsætning: "Vi har investeret"

Silkeborg-udvikleren René Birchs koncern leverer vækst på omsætning, egenkapital og medarbejderstab, men resultatet halter efter. Ledelsen er dog tilfreds – selvom man havde forventet et årsresultat, der var dobbelt så stort. "Vi har vækstet til et niveau, som vi vil ligge stabilt på i årene, der kommer," siger partner til EjendomsWatch. (Opdateret)

Briefing uge 42: Regnskabsgymnastik for begyndere

Nogle gange er regnskaber så ugennemskuelige, at selv sensationshungrende journalister må klø sig i skægget. Og nogle gange er en personkredsen i ejendomshandel så speget, at långiverne siger fra. Selvom mange er på efterårsferie, så var der godt gang i kedlerne på EjendomsWatch. Læs gennemgangen af ugen, der gik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier