EjendomsWatch

Udlændinge stod bag mere end halvdelen af alle danske ejendomstransaktioner i 2020

Når det kommer til investeringsejendomme i Danmark, er det udenlandske investorer, der tager den største bid af kagen, viser nye tal fra erhvervsmægleren Red. Et par danske aktører udfordrer dog de internationale købere på hovedstadens eftertragtede marked for kontorejendomme.

Foto: Pexels

I et handelsår med den tredjestørste transaktionvolumen på investeringsejendomme siden finanskrisen havde ni ud af de ti største investorer adresse uden for Danmarks grænser. Udlændinge stod i 2020 for 55 pct. af investeringerne – året forinden var tallet 42. Det skriver Børsen med henvisning til en analyse fra erhvervsmæglerfirmaet Cushman & Wakefield Red.

Ejendomsselskaber og -fonde tegnede sig for i alt 65 pct. af den samlede handelsvolumen på omkring 73 mia. kr., og mens bolig- og logistikejendomme var yderst eftertragtede, kneb det i et år plaget af coronapandemi og efterfølgende restriktioner med interessen for kontorejendomme.

"På kontorområdet er det tydeligt, at de udenlandske investorer primært er interesseret i København. Men her ser vi også danske aktører som Jeudan og Pensam, som er aggressive på prisen og giver de udenlandske investorer kamp," siger Red-partner Nicolas Thurø og peger på, at kvadratmeterprisen på kontorejendomme kan spænde fra 50.000 kr. i København til mellem 5000 og 15.000 kr. i de omkringliggende kommuner.

Heimstadens opkøb af HD Ejendommes portefølje fra ligeledes svenske Niam til 12,1 mia. kr. i december gjorde bl.a., at fjerde kvartals transaktionsvolumen ramte 33,4 mia. kr, hvilket aldrig er registreret højere på dansk grund.

Øget investeringslyst i 2020 kom bag på CBRE – resten af Norden gik tilbage 

Transaktionsvolumen rundede 70 mia. kr. i 2020 – kæmpehandel sikrer rekordkvartal 

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier