EjendomsWatch

Lokal investor overtager sygehus i midten af Aalborg efter trecifret millionhandel

I en handel til over 225 mio. kr. har Region Nordjylland solgt det centralt beliggende Sygehus Nord i Aalborg til lokalt ejendomsselskab. Regionsrådsformand erklærer sig "ovenud tilfreds" med handlen, der skal være med til at finansiere nyt universitetshospital.

Sygehus Nord ligger centralt i Aalborg og er netop blevet solgt til lokal investor i trecifret millionhandel | Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

Sygehus Nord i det centrale Aalborg er blevet solgt for 225,8 mio. kr. i en handel, der skal være med til at finansiere Aalborg Universitetshospitals nyopførte hospital i Aalborg Øst. Region Nordjylland skriver i en pressemeddelelse, at "handlen er en af de største i Aalborg i nyere tid."

Køber er det lokale ejendomsselskab Søren Enggaard, der tidligere har omdannet industrigrunden Eternitten til bl.a. et halvt tusind boliger, og som pt. er i gang med udviklingen af Parkbyen i samme område.

Sidste sommer besluttede Region Nordjylland at sætte Sygehus Nord til salg i et offentligt udbud til en pris på mindst 200 mio kr. Handlen betegnes som "et vigtigt skridt" i forhold til den medfinansiering på 600 mio. kr. svarende til 12,6 pct. af det kommende universitetshospitals samlede byggesum, som regionen skal bidrage med.

"Jeg er ovenud tilfreds med, at vi har indgået aftale om salg af det gamle sygehus til en pris, som er fornuftig. Jeg håber for byen, at der nu kommer et spændende projekt på en grund, som ligger meget centralt i Aalborg," siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) i meddelelsen.

Det er nu op til køber at udvikle en lokalplan for området i samarbejde med Aalborg Kommune. Planen er, at Søren Enggaard tidligst overtager ejendommen i begyndelsen af 2023, når Region Nordjylland er flyttet ud.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har været rådgiver på handlen, der omfatter ni ejendomme bestående af 16 bygninger på et knap 26.000 kvm stort grundareal.

"Det har været utroligt spændende at arbejde på opgaven de sidste tre år. Vi takker for tilliden, og vi er glade for, at salget af Sygehus Nord nu er faldet på plads," siger mægler og valuar Stig Theilmann hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i en pressemeddelelse.

"Det er en yderst centralt placeret ejendom i midten af Aalborg, og det bliver spændende at følge udviklingen af området fremover."

Familieejet ejendomsselskab i Nordjylland går i opkøbsoffensiv med nyt navn 

Nordjysk ejendomsselskab mærker lavere aktivitet 

EDC-mægler skal sælge 42.000 kvm sygehusejendom i Aalborg: "En stor sag"

694 mio. kr. til ny lægeskole

Bravida lander ordre til over 100 millioner på nyt hospital

Aalborg-entreprenør udvikler 499 boliger 

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier