Balder vil omdanne industriområde til 240 boliger

Balder opfører i samspil med Raundahl & Moesby, Erik Arkitekter og Niras 240 boliger i gammelt industriområde i Espergærde.
Sådan skal Espergærdes gamle industriområde se ud, når det omdannes til 240 boliger. | Foto: llustration: Erik Arkitekter
Sådan skal Espergærdes gamle industriområde se ud, når det omdannes til 240 boliger. | Foto: llustration: Erik Arkitekter

Ejendomsselskabet Balders danske forretning vil forvandle et gammelt industriområde i den nordsjællandske by Espergærde til 240 boliger.

Det oplyser Balder i en pressemeddelelse.

Der er flere grunde til, at Balder har valgt Espergærde-projektet, forklarer adm. direktør Flemming Joseph Jensen.

"Projektet i Espergærde har en fantastisk beliggenhed tæt på både natur, by og uddannelsesinstitutioner, hvilket er et mix, som mange mennesker finder attraktivt," siger han.

Projektet tæller 200 lejligheder, fordelt på 2-5 værelser, samt 40 rækkehuse i forskellige størrelser. Det er meningen, at det skal stå klar senest i starten af 2023.

Det er et resultat af et samspil mellem Raundahl & Moesby, der er totalentreprenør og udvikler, Erik Arkitekter og Niras som rådgivende ingeniør.

I forvejen har Balder ejendomme og projekter for ca. 12 mia. kr. Porteføljen er fordelt på 2700 boliger på 13 ejendomme, som er placeret forskellige steder på Sjælland. Derudover er yderligere 2000 lejligheder på vej, lyder det i pressemeddelelsen.

Bred gruppe

Der er et politisk ønske om at skabe en ny bydel i det gamle industriområde, som ifølge lokalplanen kan rumme ca. 700 boliger, butikker og erhverv.

Ifølge Flemming Joseph Jensen vil forskellige typer flytte ind i boligerne.

"Vores ejendomme vil med de forskellige boligtyper tiltrække en bred beboergruppe til området, både børnefamilier, ældre, par, singler og unge. Vi vil arbejde fokuseret på at skabe gode rammer for fællesskab og trivsel, hvilket bl.a. kommer til udtryk i et fælleshus, legeområder og grønne arealer," siger Flemming Joseph Jensen.

Hos Raundahl & Moesby glæder direktør Carsten Raundahl sig til at arbejde sammen med Balder igen.

"Vi har arbejdet sammen med Balder Danmark tidligere, og vi kender og spejler os i deres krav til bl.a. kvalitet, bæredygtighed og boligsammensætning. Vi har således et godt fælles fundament at arbejde ud fra. Vi ser frem til at påbegynde opførelsen af projektet sammen med dem," fortæller Carsten Raundahl, adm. direktør hos Raundahl & Moesby. 

Ny bestyrelse på plads i Proptech Denmark – vil styrke internationalt fokus

Antallet af udbudte små boliger er faldet under coronakrisen

Milliardopkøb, familiefejde og ny forvalter på scenen trak os gennem november

Familieselskab forsøgte at sælge omstridte ejendomme til uvidende svensk investor

Balder rejser milliarder ved emission og planlægger opkøb 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også