Nrep vil forbedre boligvilkår ved hjælp af kunstig intelligens

Gennem sit samarbejde med norsk softwarevirksomhed vil ejendomsinvestoren Nrep fremover bruge kunstig intelligens i sin udvikling af ejendomme. Teknologien vil i første omgang bl.a. komme beboerne i københavnske UN17 Village til gode i form af mere dagslys.
Claus Mathisen har siden august 2018 været adm. direktør i NREP. | Foto: Nicolai Lorenzen
Claus Mathisen har siden august 2018 været adm. direktør i NREP. | Foto: Nicolai Lorenzen

Den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep vil med udgangspunkt i sit bæredygtige boligprojekt UN17 Village i Ørestad i København og partnerskab med it-platformen Spacemaker skrue op for brugen af kunstig intelligens i selskabets udviklingsprojekter. Det skriver Nrep i en pressemeddelelse.

Det 35.000 kvm store UN17 Village-projekt, der vandt By & Havns konkurrence i 2018, og som blev skabt af Nrep sammen med rådgiverne Lendager Group og Årstiderne Arkitekter, har til formål at favne FN's 17 udviklingsmål i sine mere end 500 lejligheder. Oprindeligt skulle de fem bygninger have huset 380 boliger.

Samarbejdet med Spacemaker, som Nrep indtil november i år var medejer af, har bl.a. sikret flere timers naturligt lys for en række boliger, der ellers havde fået mindre end en times sol om dagen. Desuden har teknologien skabt plads til flere boliger i projektet og forbedret lejlighedernes udsigt i forhold til det oprindelige design.

"Vi ønsker at gå foran med digitale løsninger inden for ejendomsbranchen, som traditionelt har manglet innovativ tænkning," siger Claus Mathisen, der er adm. direktør og partner hos Nrep, som administrerer et samlet ejendomsareal på over 2,5 mio. kvm. og har aktiver under forvaltning (AUM) for op mod 40 mia. kr.

"UN17 skal udvikles til at give beboerne de bedst mulige boligvilkår, og derfor valgte vi at bruge Spacemakers værktøj til at løbe de eksisterende data igennem og komme med alternative bud på det optimale design. Det tog kun kort tid, og i løbet af få dage havde vi analyseret og godkendt de ændringer, der var nødvendige for at skabe størst mulig livskvalitet for beboerne."

Spacemaker blev grundlagt i Norge i 2016, har i dag over 100 ansatte og blev i sidste måned opkøbt af den amerikanske softwarevirksomhed Autodesk, der gav knap 1,5 mia. kr. for den Oslo-baserede byggesoftwarevirksomhed.

"Vores teknologi har givet Nrep mulighed for at hurtigt at kunne analysere arkitekternes oplæg og udarbejde forbedrede forslag til bygningernes volume samtidig med, at der tages højde for faktorer som støj, sol- og dagslys," siger Carl Christensen, medstifter og teknisk direktør (CTO) i Spacemaker.

"Udviklingen af morgendagens boligmiljøer i byerne kræver både kreativitet og digitale data for at give det bedste resultat."

Ejendomssoftware solgt til amerikansk køber – NREP købt ud 

Henning Larsen: Vigtigst i dag er hvad et byggeri kan tilbyde – ikke hvordan det ser ud

NREP skal bygge fem boligkarréer i Ørestad  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også