Nrep skal bygge fem boligkarréer i Ørestad

Nrep er sammen med Lendager Group og Årstiderne Arkitekter blevet udvalgt til at bygge nyt i Ørestad i København. Det er By & Havn, der har udbudt projektet, som skal bestå af op til 35.000 kvm etageareal, hvor over 800 borgere skal bo.
Nrep, Lendager Group og Årstiderne Arkitekter er blevet udvalgt til at bygge for By & Havn i Ørestad. | Foto: PR.
Nrep, Lendager Group og Årstiderne Arkitekter er blevet udvalgt til at bygge for By & Havn i Ørestad. | Foto: PR.

Nrep er sammen med rådgiverne Lendager Group og Årstiderne Arkitekter blevet udpeget af en enig dommerkomité til at bygge i området Spidsen i Ørestad med projektet UN17 Village.

Projektet opføres for By & Havn, som stiller krav om, at byggeriet skal bæredygtighedscertificeres til guld som minimum efter standarden DGNB, skriver By og Havn i en pressemeddelelse.

"Vores forslag, UN17 Village, er resultatet af et inspirerende og ambitiøst samarbejde mellem arkitekter, ingeniører og vores egen boligudviklingsorganisation. Jeg tror og håber, at dette projekt kan bidrage positivt til udviklingen af Ørestad og medvirke til at sætte nye standarder for, hvordan vi som ejendomsudviklere kan berige det byggede miljø med fokus på beboere og fællesskaber," siger Rune Højby Kock, partner i NREP, i meddelelsen.

UN17 Village består af fem karréer med boliger til i omegnen af 830 beboere og offentlige fællesfunktioner i stueetagen som spisehus, lobby med arbejdspladser og gæstelejligheder, en delecentral og et værksted, fremgår det. På tagfladerne etableres et stort væksthus, som både bliver fælleshus og mødested.

Området får også et fælles- og badehus med spa, sauna, svømmehal og motionsrum.

På tagetagen etableres et stort væksthus. | Foto: PR.
På tagetagen etableres et stort væksthus. | Foto: PR.
 

"Projektet er unikt i den forstand, at det er omkranset af Naturpark Amager på flere sider. Der er derfor en nærhed til naturen, selvom det ligger i hovedstaden. Det er en af de bedste placeringer i Ørestad," siger Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn, i meddelelsen.

Navnet UN17 Village refererer til FN's 17 verdensmål og afspejler de bæredygtige ambitioner, vinderteamet har haft for projektet, udtaler Anders Lendager, adm. direktør og grundlægger af Lendager Group:

"UN17 Village er det første byggeprojekt i verden, der omsætter FN's 17 nye verdensmål til konkret handling. Lendager Group er, i kraft af sit fokus på bæredygtighed og en ny måde at skabe løsninger på, globalt ledende med hensyn til at implementere bæredygtige løsninger hurtigere, mere altomfavnende og billigere, end vi tidligere har oplevet i byggebranchen."

Et byggeri på op til 35.000 kvm

By & Havn bad i konkurrenceprogrammet om forslag til en bebyggelse med 30-35.000 kvm etageareal til bolig og eller serviceerhverv på den 15.000 kvm store grund, fremgår det af dommerbetænkningen.

I 2018 udbød By & Havn grunden til salg til en forventet købesum på 8000 kr. per kvm og inviterede i samme forbindelse bygherrer om sammen med et team af rådgivere om at komme med interessetilkendegivelse på køb af ejendommen og deltagelse i en konkurrence med mellem tre og fem andre hold.

Fire teams har konkurreret om at lave det bedste projekt til Ørestads sydligste spids og vinde retten til at købe byggefeltet, fremgår det. De øvrige teams, der deltog i konkurrencen, var:

  • Falk-Rønne Kirkegaard i samarbejde med Bjarke Ingels Group
  • Balder Danmark i samarbejde med Henning Larsen og SLA samt NCC
  • NCC Danmark i samarbejde med Zeso Arkitekter

Dommerpanelet bestod af repræsentanter fra By & Havn, Tegnestuen Vandkunsten og Erik Brandt Dam Arkitekter.

Visionen om Ørestad er ved at være fuldbragt 

Core Property bygger i Ørestad for trecifret millionbeløb

Balder bygger 127 boliger i Hillerød

NREP og Tetris opfører 24.000 kvm multihus i Ørestad 

NREP har jagtet Københavns bykonge siden maj 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også