EjendomsWatch

Henning Larsen: Vigtigst i dag er hvad et byggeri kan tilbyde – ikke hvordan det ser ud

Bæredygtighed og cirkulær økonomi handler om meget mere end mursten og cement. Det handler også om helt nye forretningsmodeller, hvor der f.eks. også skal tænkes social bæredygtighed ind i byggeriet. Konference har sat lys på tendensen, som bl.a. arkitektfirmaet Henning Larsen nikker genkendende til.

Byggeriet UN17 Village i Ørestad, hvor By & Havn ikke blot har lagt vægt på bygningsmæssig bæredygtighed, men social bæredygtighed. | Foto: Visualisering: By & Havn

Ambitionerne er store, og mange af byggebranchens aktører taler om bæredygtigt byggeri. Men endnu mangler branchen det fælles fodslag, der for alvor skal bringe virksomhederne op i gear. Der er imidlertid ikke nogen tvivl om, at udviklingen meget snart vil gå stærkt, for presset fra de store bygherrer er massivt. Både når det gælder de private og de offentlige.

Eksempelvis har såvel Pensiondanmark på landsplan som By & Havn i København krav om DGNB-certificering, og på konferencen "Fremtidens byggeri”, som blev afholdt i sidste uge, afslørede overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen (S), at man nu går i tænkeboks for at vurdere, om DGNB også er den rigtige løsning for hele kommunen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier