EjendomsWatch

Investeringsplatform får fire påbud fra Finanstilsynet – direktør er "vildt ærgerlig"

Finanstilsynet ser en middel til høj risiko for, at forretningsmodellen bag Brickshare, der nu hedder The Many, kan blive brugt til hvidvask. Direktør David Svante Hansen er uenig i vurderingen og garanterer over for EjendomsWatch, at virksomheden har efterkommet samtlige påbud inden to uger. (Opdateret)

"Vi er ikke enige i risikovurderingen. Der mener vi, at de tager fejl, men vi vil selvfølgelig efterkomme påbuddene," siger David Svante, medejer og adm. direktør i The Many, tidligere Brickshare. | Foto: PR / The Many

Fire påbud og en normal til høj risiko for misbrug af virksomheden til hvidvask eller finansiering af terrorisme. Sådan lyder Finanstilsynets vurdering af startup-virksomheden Brickshare, der i september skiftede navn til The Many, og som bl.a. tilbyder menigmand at foretage ejendomsinvesteringer for mindre beløb gennem crowdfunding.

Finanstilsynet giver Brickshare, der blev stiftet i 2016 af iværksætteren Junaid Ahmad, påbud om at revidere sin risikovurdering, at foretage den fornødne overvågning af etablerede forretningsforbindelser, at sikre undersøgelse af mistænkelige transaktioner samt at udføre tilstrækkelige interne kontroller af bl.a. risikostyring og opbevaring af kundeoplysninger.

Direktør hos The Many David Svante Hansen erklærer sig over for EjendomsWatch "vildt ærgerlig" over resultatet af Finanstilsynets inspektion, men understreger, at "vi alle sammen er forpligtet til at nedbringe risikoen for, at sektoren som helhed kan blive brugt til økonomisk kriminalitet, og vi har gjort rigtig meget, men har måske ikke dokumenteret det godt nok".

"Vi er ikke enige i risikovurderingen. Der mener vi, at de tager fejl, men vi vil selvfølgelig efterkomme påbuddene," siger han.

"Når Finanstilsynet kommer på besøg, så kigger de selvfølgelig efter alle hullerne i osten. De mener så, at de har fundet nogen, og vi tager deres påbud til efterretning, har rettet op på noget af det allerede, og den resterende del er vi i færd med at udbedre".

David Svante Hansen, der sammen med Thomas Midtgaard gik ind i Brickshare i februar 2019 og i dag som medejere tegner den øverste ledelse i The Many, erkender, at det en overgang haltede med virksomhedens interne protokoller, men at der nu er blevet strammet op, og at Brickshare – under nyt navn – i dag er "nogle af dem, der tager det mest alvorligt".

"Vi har inden for det seneste år lavet måske 10 ændringer i forretningsgange og politikker på hvidvaskområdet, fordi vi hele tiden skal absorbere den kompleksitet, der kommer i forretningen, når den begynder at komme i drift. Derfor har vi rykket os ufatteligt meget fra den dag, vi begyndte og til der, hvor vi er i dag", siger David Svante Hansen.

"Så hvis inspektionsperioden havde været fra i dag eller fra de seneste tre eller seks måneder og ikke et år eller halvandet, er jeg sikker på, vi ikke havde fået den mængde påbud, vi har fået i dag".

På spørgsmålet om, hvor lang tid der går, før virksomheden har rettet helt ind i forhold til Finanstilsynets påbud, falder svaret prompte:

"14 dage".

2019-regnskabet fra Brickshare AIFM viste et resultat efter skat på 1,4 mio. kr., hvorimod der i koncernselskabet The Many blev registreret et underskud på 11,7 mio. kr. Virksomhedens kunder kan nu ikke kun investere i ejendomme, men også i vind- og solenergi.

Ejerkredsen i The Many består ud over de primære ejere David Svante Hansen og Thomas Midtgaard af bl.a. Olav og Jakob de Linde.

(Artikel opdateret kl. 12.30 med tydeliggørelse af risikovurdering, underrubrik ændret.)

Investeringsplatform udvider og skifter navn: "Brickshare var et proof of concept" 

Branchefolk advarer om ejendomsprojekter til private: Minder om årene før finanskrisen

Offentlige kroner skydes i udskældt ejendoms-startup 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier