EjendomsWatch

Pensionskasser lobbyede for karensperiode inden boligindgreb

Pensionskasserne P+ og PKA stod til at blive ramt hårdt af det såkaldte Blackstone-indgreb med milliarder investeret i udlejningsejendomme. Derfor foreslog de en karensperiode, som skabte inspiration hos regeringen, skriver Børsen.

Boligminister Kaare Dybvad (S). Foto: Andreas Merrald

Pensionskasserne P+ og PKA fik sidste år et møde med boligminister Kaare Dybvad (S), inden ministeren modtog anbefalinger fra en ekspertgruppe, der havde arbejdet med at undgå kortsigtet spekulation på lejeboliger, skriver Børsen. Avisen har fået aktindsigt i et notat, der viser en del af pensionskassernes lobbyarbejde forud for det såkaldte Blackstone-indgreb i begyndelsen af året.

På mødet fremlagde pensionskasserne tre forslag til at løse problemet med spekulation i lejeboliger uden at det ville ramme deres pensionskunder al for hårdt. Her foreslog de bl.a. en karensperiode med øget beskatning, hvis boliger blev solgt fra inden for de første syv år efter et opkøb, skriver avisen.

"Det er forslag, vi kan blive udsat for stærk kritik for blandt vores medlemmer i det interne demokrati, herunder på generalforsamlinger, hvor mange medlemmer er meget bevidste om at sikre sig deres velerhvervede rettigheder på arbejdsmarkedet. Men vi ønsker at hjælpe med at opnå en politisk balanceret og langsigtet holdbar løsning," står der i det notat, som Børsen har fået indsigt i.

Ifølge boligminister Kaare Dybvad endte det endelige indgreb ikke præcis som pensionskassernes forslag, men det inspirerede regeringen til at tænke "videre i den model".

Normalt blander pensionskassen P+ sig ikke så meget i politik, understreger adm. direktør Søren Kolbye Hansen, over for avisen.

Kovending omkring boligindgreb: Minister lander aftale alligevel

Minister begræder kuldsejlet boligindgreb: "Jeg er superærgerlig over det"

Blackstone-indgreb vil koste PKA op til en kvart mia. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier