EjendomsWatch

Blackstone-indgreb vil koste PKA op til en kvart mia. kr.

Det nye indgreb vil give en række danske pensionsselskaber, der har investeret milliarder i ejendomme i København, store tab, lyder det.

"I forhold til vores samlede investeringer i ejendomme er det ikke meget, men vi kan bestemt ikke lide at tabe penge," siger Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA. | Foto: PKA

Regeringens såkaldte Blackstone-indgreb vil komme til at koste pensionskasser- og selskaber millioner, da flere har investeret store summer i københavnske ejendomme, der vil falde i værdi, hvis det bliver sværere at renovere, skriver Berlingske.

Hos PKA, som har udlejningsejendomme for mellem 1,5 til 2 mia. kr. og 32 mia. kr. i ejendomme generelt, hvoraf 4,5 mia. kr. er i ejendomme i København opført før 1991, regnes der med, at indgrebet vil give et tab på mellem 200 til 250 mio. kr. Michael Nellemann Pedersen, der er direktør i PKA, fortæller, at det vil koste, når ejendommene skal værdiansættes.

"Vi kan på den måde komme til at opleve en nedskrivning på vores ejendomme på op til 250 mio. kroner på baggrund af indgrebet. I forhold til vores samlede investeringer i ejendomme er det ikke meget, men vi kan bestemt ikke lide at tabe penge," siger Michael Nellemann Pedersen.

Blackstone forventer at have aktiver for over 4000 milliarder når året er omme

Kovending omkring boligindgreb: Minister lander aftale alligevel 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier