EjendomsWatch

PFA og OK-Fonden vil bygge pleje- og seniorboliger for 2,5 mia. kr.

Planen er at etablere i omegnen af 70-100 plejehjemsboliger og 40-50 seniorboliger i 10 større danske byer. Realiseringen er betinget af myndighedernes godkendelse.

Ulrik Ahrendt-Jensen, adm. direktør i OK-Fonden (tv.), og Allan Polack, koncernchef i PFA. | Foto: PR / PFA

Et joint venture mellem PFA og OK-Fonden bliver nu sat i søen med henblik på at etablere friplejehjem og seniorboliger for 2,5 mia. kr. i de kommende år. Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

"Den demografiske udvikling betyder, at der kommer til at mangle plejehjemspladser, og som stort pensionsselskab ved vi, at det samtidig er et stadie i livet, som kan være forbundet med mange bekymringer og utryghed," udtaler Allan Polack, topchef i PFA-koncernen.

Boligerne skal opføres i 10 større danske byer, og der er allerede dialoger kørende med flere interesserede kommuner. Det er planen, at der hvert sted skal bygges 70 til 100 plejehjemsboliger samt 40 til 50 seniorboliger, hvoraf en del vil fungere som seniorbofællesskab.

De nye plejehjem skal drives af OK-Fonden, der allerede driver adskillige friplejehjem i Danmark. Fonden skal også administrere seniorboligerne, som joint venture-selskabet skal etablere og udleje.

"Med det fælles selskab bliver vi i stand til at tilbyde endnu flere kommuner at levere velfærdsløsninger – og dermed til at tilbyde endnu flere mennesker OK-Fonden som en valgmulighed. Vi lægger vægt på, at vores tilbud skal tage udgangspunkt i den enkeltes behov, og at der skal være så mange valgmuligheder som muligt hos os," udtaler Ulrik Ahrendt-Jensen, adm. direktør i OK-Fonden.

Realiseringen af det fælles selskab er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

EjendomsWatch har tidligere beskrevet, at der er en stigende interesse for friplejehjem i Danmark fra investorers side. For eksempel lavede kapitalforvalteren Northern Horizon tidligere på året sit første danske opkøb af et friplejehjem i Frederikssund, efter at man i en årrække havde været investeret i lignende projekter i Sverige og Finland.

"Det har tidligere været meget svært for kommercielle aktører at komme ind på det danske plejeområde. Det er der blødet op for i den nye friplejeboliglov. Vi mener, at det danske marked er ved at være modent," sagde Kasper Wehner i et interview med EjendomsWatch.

International investor debuterer i Danmark med nybyggeri til over en kvart milliard 

Developer har gjort plejehjemsbyggeri til sin metier: "Det er vores primære fokusområde"

Dansk Erhverv vil have mere privat plejehjemsbyggeri: Kommuner står i vejen

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier