International investor debuterer i Danmark med nybyggeri til over en kvart milliard

Et privat plejehjem i Frederikssund har fået nye ejere i form af Northern Horizon, der allerede er til stede i resten af Norden. Både køber og sælger lægger vægt på byggeriets bæredygtighed og varsler flere investeringer i friplejehjem. (Opdateret)
Plejehjemsbyggeriet på Lærkevej i Frederikssund er det første DGNB-certificerede privatopførte plejehjem i Danmark. | Foto: PR-foto
Plejehjemsbyggeriet på Lærkevej i Frederikssund er det første DGNB-certificerede privatopførte plejehjem i Danmark. | Foto: PR-foto

Kapitalforvalteren Northern Horizon har købt et privat plejehjem med 70 boliger, der er opført i Frederikssund. Handlen, der har en samlet transaktionssum på over en kvart milliard kroner, indeholder desuden 30 seniorvenlige bolige i et nabobyggeri, lyder det i en pressemeddelese.

Northern Horizon er et dansk selskab med kontorer i København, Helsinki, Stockholm, Berlin, Vilnius og Tallinn, og kapitalforvalteren har i alt ejendomme for 7,5 mia. kr. under forvaltning med investeringer i mere end 110 plejehjem i Sverige og Finland. Det nye opkøb på Lærkevej i Frederikssund er dog den første investering i Danmark.

"Vores mål er at tilbyde ældre danskere de bedste fysiske rammer for deres seniorliv. Her er Lærkevej et lysende eksempel på de investeringer indenfor moderne friplejehjem, som vi vil foretage i en nyoprettet fond dedikeret til netop dette formål," udtaler Kasper Wehner, landechef for Northern Horizon.

Byggeriet modtog for nylig som det første danske privatopførte plejehjem en DGNB-guld certificering, der måler på 14 ud af FN's 17 verdensmål for bæredygtighed. Dette er en vigtig præmis for køberen.

"Bæredygtighed er altafgørende i moderne byggeri. Vi er derfor meget stolte over, at premieren på vores investeringer i Danmark sker i det første guldcertificerede friplejehjem herhjemme," udtaler Kasper Wehner.

Samarbejde om fremtidige investeringer

Bygherren på projektet er Scandinavien Property Development, der tidligere har opført seks friplejehjem i Sverige, hvoraf de tre er blevet solgt til Northern Horizon. Her glæder man sig over samarbejdet med kapitalforvalteren, hvor advokatfirmaet Plesner har været rådgiver for sælger.

"Det er et godt tegn på, at veludførte byggeprojekter med vægt på bæredygtighed har investorernes interesse i dag," udtaler Stig Holmboe, partner i Scandinavian Property Development, i pressemeddelelsen.

Den skandinaviske ejendomsudvikler har også tre andre friplejehjem på vej i Valby, Helsingør og Hørsholm. Markedet er stort, lyder det i pressemeddelelsen, der henviser til, at Kommunernes Landsforening vurderer, at der de kommende ti år skal opføres op mod 13.000 nye plejehjemsboliger, mens Dansk Industri anslår, at tallet kan være op mod 35.000.

"Som privat bygherre kan vi gøre det lettere for en kommune at få opfyldt behovet for moderne plejehjem, da kommunen ikke selv skal investere pengene eller tage ansvaret for eventuelle tomme pladser. Ved opførelsen af Lærkevej har vi haft et forbilledligt samarbejde med Frederikssund Kommune, og det har haft stor indflydelse på, at vi fik udviklet de helt rigtige løsninger til de ældre," udtaler Stig Holmboe.

Northern Horizon har ligeledes fokus på det stigende behov for plejehjem i Danmark.

"Vi regner med at investere i yderligere fem til syv danske plejehjemsprojekter over de næste to-tre år. Her forventer vi at kunne fortsætte det succesfulde samarbejde med en frontløber som Scandinavian Property Development med deres meget store erfaring indenfor pleje- og seniorboliger i høj kvalitet," udtaler landechef Kasper Wehner.

(Artikel opdateret kl. 12.35 med oplysning om rådgiver.)

FSB bygger plejehjem på Amager

Kommunerne får ekstra corona- og byggepenge i aftale for næste år

Innovater bygger almene plejeboliger i Tingbjerg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også