EjendomsWatch

Butiksdød og værditab præger Strøget i København

Butikkerne på Strøget oplevede en nedgang i salgstallene på 80-85 procent under landets nedlukning. En analyse viser ligeledes fald i både gennemsnitlig husleje og markedsværdier.

"Det er den største krise, jeg har set, og jeg har været med i detailhandelen siden 1973," siger John Hansen, adm. direktør i Kbh. Commerce & Culture. Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Coronakrisen har ramt Strøget i København hårdt. I det seneste år er den gennemsnitlige husleje faldet med ca. 11 procent, mens tal for kapitalafkastet indikerer et fald på 9 procent i markedsværdier. Det skriver Børsen med henvisning til en analyse lavet af mæglerfirmaet Colliers.

Handelsstandsforeningen for det Indre København, Kbh. Commerce & Culture, beretter ligeledes om en hårdt presset sektor. Under landets nedlukning var der en nedgang i salgstallene på 80-85 procent, mens tallene nu ligger ca. 40 procent under normalen.

"Gå en tur på Strøget og ned ad Købmagergade og sæt en streg, hver gang du ser en tom butik. Du vil nå til 57 ledige lejemål. 30 pct. af butikkerne står tomme. Det er den største krise, jeg har set, og jeg har været med i detailhandelen siden 1973," siger John Hansen, adm. direktør i Kbh. Commerce & Culture, til Børsen.

Regeringen lancerer nyt partnerskab: Skal puste liv i døende bymidter

Danmark slår rekord i tomme butikslokaler

Storcentre møder flere opsigelser fra lejere – men manglende solskin har hjulpet på salget

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier