EjendomsWatch

Regeringen lancerer nyt partnerskab: Skal puste liv i døende bymidter

Et nyt partnerskab bestående af blandt andet kommuner og brancheorganisationer skal finde løsninger på problemet med butiksdød og affolkede bymidter.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Coronakrisen har accelereret en allerede eksisterende tendens, hvor stigende e-handel fører til butiksdød. Dette dræner bymidterne for liv, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S). Han lancerer nu et nyt partnerskab, der skal komme udviklingen til liv.

"Bymidterne spiller en meget vigtig rolle som det sted, vi mødes i de fleste af landets mindre og mellemstore byer. En velfungerende og attraktiv bymidte er derfor ikke kun godt for det lokale erhvervsliv, men i lige så høj grad godt for kommunens indbyggere," udtaler Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Partnerskabet består af både kommuner, statslige departementer og branche- og interesseorganisationer, herunder Ejendomdanmark, og arbejder frem til midten af 2022.

Første milepæl er at komme med konkrete forslag til løsninger og anbefalinger til statslige initiativer i starten af 2021. I midten af 2021 begynder anden fase, hvor der udvælges tre til fem testbyer, som skal udarbejde udviklingsstrategier med afsæt i partnerskabets anbefalinger.

"Nu skal vi gang med at finde de gode løsninger og værktøjer, der kan hjælpe med at løse de problemer, vi ser med mennesketomme bymidter og butiksdød. Det har coronakrisen om muligt kun skabt et endnu større behov for, og det er vigtigt, at vi kigger bredt på de her problemstillinger," udtaler Simon Kollerup.

Coronakrisen rammer Strøget

Detailkæder lukker danske butikker

Storcentre møder flere opsigelser fra lejere – men manglende solskin har hjulpet på salget

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier