EjendomsWatch

Dansk Byggeri: Byggeriet investerer for lidt i it

It-udgifter for 876 mio. kr. i 2016 finder Dansk Byggeri dybt bekymrende. Brancheorganisationen vil have udviklingen vendt.

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup.

Det ser ikke godt ud med især små og mellemstore byggevirksomheders investeringslyst i nye digitale værktøjer, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

De samlede it-udgifter for bygge- og anlægsbranchen var ifølge nye tal fra Danmarks Statistik på 876 mio. kr. i 2016, mod 12,7 mia. kr. hos højdespringeren, som var området Handel & Transport.

"Dybt bekymrende og noget, der forstærker tendensen til A- og B-hold. Det er en foruroligende udvikling, som skal vendes. Investeringer i it i hele bygge- og anlægsbranchen bør sættes i vejret," siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen om udviklingen, der også er paradoksal, fordi branchen har oplevet en svag stigning i produktiviteten.

Spørgsmålet er så, om virksomhederne får noget tilbage, hvis de investerer.

Det kan adm. direktør i Skou Gruppen, Martin Skou Heidemann godt tvivle på.

"Jeg oplever ikke tilstrækkeligt med ambitioner hos bygherrerne på BIM- og 3D-området," siger han.

Nyt projekt vil skabe teknologiske landvindinger i ejendomsbranchen

Digitalt paradigmeskift i byggebranchen

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier