CBRE venter betydeligt færre handler med investeringsejendomme i andet kvartal

Første kvartal bød ellers på fremgang på 20-30 pct. i forhold til samme periode sidste år, lyder det fra erhvervsmægleren, der først forventer, at coronaeffekten slår igennem i det nuværende kvartal.
Danske Banks hovedsæde i København var blandt de milliardhandler, som CBRE var rådgiver på i årets første kvartal.
Danske Banks hovedsæde i København var blandt de milliardhandler, som CBRE var rådgiver på i årets første kvartal.

Med salget for 14 dage siden af Danske Banks hovedsæde for over 2 mia. kr. er der tale om en betydelig fjer i hatten for en af rådgiverne på handlen, CBRE.

Rådgiverfirmaet forventer, at den samlede omsætning med investeringsejendomme steg betydeligt i første kvartal, hvor coronakrisen ikke har formået et spolere billedet. Foreløbige tal viser, at transaktionsvolumen ligger mellem 15 og 16 mia. kr, skriver CBRE i en meddelelse.

"I næste uge forventer vi at have det endelige billede af 1. kvartal, men det overordnede indtryk er et rigtig stærkt første kvartal med en signifikant stigning på 20-30 pct. i forhold til sidste år. Det betyder samtidigt, at påvirkningen af covid-19 først rigtig slår igennem i andet kvartal, hvor vi forventer et betydeligt fald i investeringsvolumen," siger Christian Bro Jansen, chef for Capital Markets hos CBRE i Danmark, i meddelelsen.

"De fleste investorer er gået i "vent og se-mode" – dog oplever vi en øget interesse fra kontant-købere og kapitalfonde, som forventes at være særligt aktive i de næste par måneder. Fleksibilitet og likviditet forventes at være et stærkt konkurrenceparameter," fortsætter han.

Ifølge CBRE er adgang til finansiering afgørende for markedet på kort sigt. Derfor vil der i de kommende måneder være fokus på rente- og belåningsniveauer samt de generelle udmeldinger om udlånspolitik. Lave belåningsniveauer gør investeringer mindre attraktive, da de resulterer i lavere afkast, lyder det:

”Allerede før krisen har bankerne været stramme og restriktive i deres udlånspolitik. Dette har resulteret i øget aktivitet fra udenlandske banker og en stigning i alternativ finansiering såsom "forward funding". Siden covid-19-udbruddet har nogle danske realkreditinstitutter annonceret, at de yderligere vil stramme deres udlånsaktivitet ved at flytte fokus fra nye til eksisterende kunder, samt at de vil sætte et stop ved godkendelse af finansiering, hvis købet omfatter hotel-, detail- og/eller ældre logistikejendomme," siger Dragana Marina, analysechef hos CBRE, i meddelesen.

Hun henviser bl.a. til Realkredit Danmark, som over for EjendomsWatch i slutningen af marts netop annoncerede en ændret udlånspolitik.

Når det gælder startafkast, har markedet ifølge CBRE set en opadgående trend i takt med faldende priser. Bedst beliggende detailejendomme handles nu til 2,95 pct. mod 2,9 pct. i fjerde kvartal 2019, mens hotelejendomme med bedste beliggenhed har set startafkastet stige med 25 basispunkter.

Erhvervsmægleren CBRE gør 30-årig til chef for nøgleafdeling

Rekordhandel: Danske Banks historiske hovedsæde solgt for over 2 mia. kr. 

Industriejendomme i Vejle og Kolding indgår i handel til knap en halv mia. kr. 

Realkredit Danmark ændrer udlånspolitik over for nye kunder og visse ejendomme 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også