Goldschmidt og Thylander: Udskældt boligparagraf har været en succes

København havde været i en helt anden forfatning i dag, hvis ikke den omdiskuterede renoveringsparagraf i boligreguleringsloven havde været der, siger de to erfarne ejendomsinvestorer Mikael Goldschmidt og Lars Thylander til Berlingske. De mener, det er en offentlig opgave at bygge billigere boliger.
Mikael Goldschmidt har investeret i københavnske ejendomme i over 40 år. | Foto: Morten Juhl / Ritzau Scanpix
Mikael Goldschmidt har investeret i københavnske ejendomme i over 40 år. | Foto: Morten Juhl / Ritzau Scanpix

Den mangeårige ejendomsinvestor i København Mikael Goldschmidt er stødt på manchetterne over den igangværende diskussion om boligreguleringslovens paragraf 5, stk. 2., da han mener, at poltikerne helt har glemt, at det aldrig kan være private udlejere, der skal sørge for billige boliger – det er en offentlig opgave, siger han til Berlingske.

Skal private udlejere levere billige boliger, må de grunde, som kommunerne og By & Havn sælger til at bygge på, gøres billigere, pointerer han og får støtte i synspunktet fra en anden erfaren investor, Lars Thylander.

Boligreguleringsloven, herunder renoveringsparagraffen 5, stk. 2., har til gengæld virket helt efter hensigten.

"Man har fået det løft i kvaliteten af den danske boligmasse til udlejning, som man havde efterlyst. En succes på alle måder," siger Mikael Goldschmidt til Berlingske, hvor han suppleres af Lars Thylander, som kalder den for "en fin lov, som har skabt forbedrede boliger i København."

Samtidig konstaterer Goldschmidt, at boligpriserne i København selvsagt er steget i takt med en bedre boligmasse, men at stigningerne ikke er i nærheden af byer som London, New York, Paris eller Hongkong. Hvis man ønsker, at private ejendomsinvestorer investerer i forbedringer, så skal de have et incitament til det – og som lejer kan man altid klage over sin husleje ved huslejenævnene, hvis man mener, at lejen er for høj, anfører Lars Thylander.

Begge taler om en lovgivning, der har fungeret upåklageligt i 20 år, lige indtil "brodne kar" – som det udtrykkes i artiklen med slet skjult adresse til især amerikanske Blackstone – begyndte en praksis med at betale lejere for at flytte. Noget, som ifølge Mikael Goldschmidt, burde forbydes.

Boligministers udspil til ny renoveringsparagraf møder kritik fra lejere

Medie: Boligminister vil nøjes med at ændre omstridt boligparagraf

Omstridt boligparagraf forsvares af idemændene bag

Pensionskasser advarer mod at fjerne 5.2-paragraf: "Så må vi investere et andet sted" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også