EjendomsWatch

Prime Office vover pelsen og slår den optimistiske tone an

Det børsnoterede ejendomsselskab med ejendomme for godt 2,5 mia. kr. forventer at nå i nærheden af 100 mio. kr. i driftsoverskud i år. Dermed spås selskabet at lande i den øvre ende af hidtil udmeldt interval, viser kvartalsregnskabet.

Germania-Arkaden i nordtyske Kiel, som Aarhus-baserede Prime Office for nylig har indgået betinget aftale om at købe sammen med en anden kontorejendom i samme by. | Foto: PR / Prime Office

Prime Office kunne notere et lille løft af omsætningen i årets tredje kvartal, hvor færre omkostninger dog betød, at bundlinjen oplevede et noget større løft.

Selskabet havde i juli, august og september driftsomkostninger for 9,9 mio. kr., mens der på posten samme periode sidste år var udgifter for 14,5 mio. kr.

Salgs- og administrationsomkostningerne blev nedbragt til 3 mio. kr. fra 3,7 mio. kr., mens Prime Office i kvartalet havde finansielle omkostninger på 7 mio. kr.

Det er omtrent 1 mio. kr. mindre end i 2018, hvilket selskabet noterer, skyldes indfrielse af bankgæld og ansvarlig kapital.

De færre omkostninger betød, at resultatet efter skat steg til 18,7 mio. kr. fra 11,7 mio. kr., selv om omsætningen blot steg 0,6 mio. kr. til 41,3 mio. kr.

Prime Office oppræciserer i regnskabet sin forventning til årets resultat, der nu ventes i den øvre ende af det tidligere udmeldte interval på 62-76 mio. kr.

Selskabet venter også, at driftsresultatet (EBIT) i 2019 vil lande i den øvre del af intervallet på 88-102 mio. kr.

Prime Office vil købe ejendomme for op til 370 mio. kr.

Prime Office opskriver ejendomme – resultatprognose fastholdes

Prime Office fastholder toplinje og forbedrer bundlinjen 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier