EjendomsWatch

Prime Office opskriver ejendomme – resultatprognose fastholdes

Børsnoterede Prime Office, der ejer tyske ejendomme for godt 2,5 mia. kr., fastholder resultatforventningerne for den primære drift efter første halvår. Direktør rumler med planer om flere lejemål, men har også solgt mindre ting fra, siger han til EjendomsWatch. (Opdateret)

Ejendomme i Tyskland er Prime Offices primære fokus. Foto: PR

Ejendomsselskabet Prime Office kom ud af andet kvartal med en fastholdelse af omsætningen og driftsresultatet (EBIT) sammenlignet med samme kvartal sidste år, mens bundlinjen blev markant forbedret på grund af værdiregulering af koncernens investeringsejendomme.

Det fremgår af selskabets regnskab for kvartalet, der er fremlagt torsdag morgen.

I andet kvartal landede Prime Office en nettoomsætning på 41,1 mio. kr., hvilket var helt på niveau med omsætningen i samme kvartal sidste år.

Resultatet af ejendomsselskabets primære drift landede for perioden på 25,8 mio. kr. mod 26 mio. kr. i andet kvartal af 2019. På samme tid voksede resultatet før skat til 64,0 mio. kr. fra 17,7 mio. kr. i den sammenlignelige periode.

Nettoresultatet endte på 57,2 mio. kr. mod et nettooverskud på 15,7 mio. kr. i andet kvartal af 2018.

"I første halvår 2019 er selskabets lejeindtægter steget som følge af moderniseringer i selskabets boligejendomme. Herudover er antallet af ledige lejligheder reduceret i perioden."

"På baggrund heraf har bestyrelsen ud fra samme afkastrente primo året besluttet at opskrive selskabets investeringsejendomme med 45,2 mio. kr.," skriver Prime Office i regnskabet.

Prime Office fastholder forventningerne til 2019 om et resultat af primær drift (EBIT) på 88 til 102 mio. kr. og et overskud før skat og værdireguleringer på 62 til 76 mio. kr.

Går efter flere lejemål

Over for EjendomsWatch forklarer adm. direktør Mogens Vinther Møller, at Prime Office gerne vil have endnu flere lejemål end de nuværende godt 3700.

"Vi ser på, om man kan bygge til, sætte taglejligheder på ejendommene eller udnytte nogle af grundstykkerne. Men det er kun den indledende fase og ikke noget konkret endnu," siger Mogens Vinther Møller til EjendomsWatch.

Blandt andet vil udbygningerne kræve byggetilladelser og samtaler med den tekniske forvaltning i byerne, fortæller han. Og end ikke dertil er virksomheden nået til i undersøgelserne endnu.

Mogens Vinther Møller forklarer, at det ikke kun er i hovedstaden Berlin, at tyskerne mangler boliger. Det er også i de nordtyske byer som Hamborg og Lübeck, og netop derfor er Prime Office gået i gang med at kigge på mulighederne.

Prime Office skriver i sin halvårsrapport, at en række mindre ejendomme er frasolgt efter halvårets afslutning.

"Det er ikke noget, der har resultateffekt overhovedet. Det er i småtingsafdelingen," siger han.

Frasalgene af ejendomme både i år og i 2018 er en del af den fastlagte strategi, da man købte selskabet MC Property Fund Hamburg, fortæller Mogens Vinther Møller.

"Da vi købte selskabet, var der 60-70 ejendomme, og der var nogle, som ikke passede ikke ind til os, og det er nogle af dem, vi har solgt. Blandt andet supermarkeder," siger han.

(Artikel opdateret kl. 11.50 med kommentar fra Prime Office.)

Prime Office fastholder toplinje og forbedrer bundlinjen

Prime Office: Ejendomme er det bedste der findes

Prime Office: Pensionskasser burde sætte 20-30 procent af formuen i ejendomme

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier