EjendomsWatch

Regeringen vil stramme grebet om netbutikker

Nye forordninger fra EU har fået Erhvervsministeriet i sving med ny lov, der skal regulere netbutikker.

Foto: Philip Davali / Philip Davali, Ekstra Bladet

Der skal bedre styr på netbutikker og de varer, danskerne køber i dem.

Derfor vil erhvervsministeren næste år fremsætte en lov, der øger kontrollen med specielt udenlandske netbutikker betydeligt.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

"Vi skal kunne beskytte de danske forbrugere mod for eksempel farligt legetøj, farlige maskiner eller ulovligt fyrværkeri, uanset om de handler i en butik på Byrum Hovedgade eller i en online webshop fra Kina."

"Derfor har vi brug for tidssvarende lovgivning, der også er fremtidssikret både med hensyn til nye produkter og nye handelsveje," skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

Den kommende lov skal give de danske myndigheder mulighed for at kontrollere netbutikker ved blandt andet at foretage anonyme test samt at sanktionere netbutikker.

Loven vil gælde ikke bare netbutikker, men også eksempelvis grupper på sociale medier eller andre steder på nettet, hvor der bliver solgt ting. Som sanktion vil loven gøre det muligt at blokere disse i Danmark og udstede bøder.

EU har vedtaget nye forordninger på området, og det er det, der har sat ministeriet i gang.

"Det er en udfordring for forbrugernes sikkerhed, at vi ikke med den nuværende lovgivning kan kontrollere produkter fra forhandlere uden for EU."

"Derfor har vi besluttet at indarbejde de nye muligheder for håndhævelse allerede nu, et år før forordningen reelt er pålagt os at skulle træde i kraft, ligesom vi har valgt at supplere forordningen med en række tiltag, som for eksempel øgede strafmuligheder, så danske forbrugere fortsat trygt kan handle på nettet," skriver Simon Kollerup i meddelelsen.

Stigende indkøb på nettet ændrer kravene til logistikejendomme

Analyse: Nethandel sender hver femte detail- eller engrosvirksomhed mod konkurs

Over 3000 butikker er lukket på 10 år – danskerne køber online

Butiksdød rammer bankerne: Analytiker forudser flere problemer i detailsektoren

Nye butikskoncepter vinder frem – presset af nødvendighed

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier