EjendomsWatch

Butiksdød rammer bankerne: Analytiker forudser flere problemer i detailsektoren

Detailsektoren har det svært, og Top-Toys konkurs kan ses hos bankerne. Nykredit Bank nedskriver 274 mio. kr. i 2018, og en del af beløbet er relateret til konkursen i legetøjskæden, bekræfter bankdirektør.

En del af Nykredit Banks nedskrivninger på godt 270 mio. kr. er relateret til Top-Toys konkurs, bekræfter bankdirektør. | Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger.

Den konkursramte legetøjskoncern Top-Toy har gjort indhug i flere bankers årsresultater. Storbankerne Danske Bank, Nordea og Swedbank har sammen med Nykredit Bank udgjort et konsortium af banker med lån til selskabet Top-Toy, der står bag kæderne Fætter BR og Toy’R’Us.

Nykredit Bank er klart den mindste af de deltagende banker med et samlet udlån på 60,6 mia. kr. i det seneste årsregnskab, der blev offentliggjort i sidste uge. Bundlinjen var imidlertid belastet af blandt andet enkelte større nedskrivninger, som Nykredit Bank skrev i årsrapporten. Nettotilbageførslen på 102 mio. kr. i 2017 er nu blevet til en reel nedskrivning på 274 mio. kr. i 2018.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier