EjendomsWatch

Regeringen udskyder nyt ejendomsskattesystem med tre år

Genopretning af skattevæsenet er langtfra i mål, og de nye skatteregler udskydes tre år grundet it-problemer. Det fremgår af regeringens eftersyn af skattevæsenet.

Skatteminister Morten Bødskov (S) orienterede onsdag på et pressemøde, at de nye ejendomsvurderinger, der var planlagt til 2021, udskydes til 2024. | Foto: Jens Dresling

De nye boligskatteregler træder ikke i kraft i 2021 som planlagt, men først i 2024. Det skyldes, at it-systemerne ikke bliver klar til planlagt tid.

Det viser regeringens eftersyn af skattevæsenet, erfarer Ritzau.

For en måned siden konkluderede Rigsrevisionen, at der var risiko for, at det nye system for inddrivelse af gæld først er funktionsdygtigt om et år. Men det udskydes altså nu yderligere.

Den samlede gæld til det offentlige var på 118,2 mia. kr. ved udgangen af 2018, skrev Rigsrevisionen for nylig.

Regeringen vil afsætte 1,7 mia. kr. allerede i 2020 til yderligere genopretning, og der etableres et uafhængigt it-tilsyn samt en ordning for whistleblowere.

Det skal bidrage til at rette op på det skandaleramte skattevæsen.

I eftersynet præsenteres de eksisterende tidsplaner som urealistiske, hvorfor tidsfristerne rykkes inden for gæld og opkrævning.

Hovedparten af de cirka 800 offentlige kreditorer kan tidligst forventes tilkoblet det nye gældssystem, PSRM, i 2021, mens forældelsestidspunktet for gamle gældsposter må rykkes til 2024.

Det gælder også i forhold til EU-krav på told- og momsområderne, hvor der er stor risiko for forsinkelser.

Skatteminister Morten Bødskov (S) præsenterer klokken 11 onsdag regeringens eftersyn.

PSRM-systemet blev lavet for at afløse det tidligere EFI-system, som blev skrottet i september 2015.

En del af gælden på 118 mia. kr. drejer sig om uberettiget kontanthjælp. Derudover er der blandt andet gæld til daginstitutioner, parkeringsafgifter, licens og bøder til tog og busser.

EDC-direktør afviser at nye vurderinger spolerer økonomien i andelsboligforeninger

Advokat: Nye ejendomsvurderinger bliver reelt uden klageadgang

Klumme: Grund til at frygte flere forsinkelser af ejendomsvurderingerne 

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier