Borgmester: Blackstone skal stoppes hurtigt

Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune er glad for, at boligministeren vil sætte en stopper for Blackstone. "Men jeg kan være bekymret for, hvad der kan nå at ske, hvis en ændring af loven først sker ved årsskiftet," skriver hun i Politiken.
Ninna Hedeager Olsen (EL), Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune. | Foto: Emma Sejersen/Politiken.
Ninna Hedeager Olsen (EL), Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune. | Foto: Emma Sejersen/Politiken.

Der mangler politisk handling over for den amerikanske kapitalfond Blackstone, der har skabt overskrifter i Danmark gennem sine danske ejendomsopkøb, hvor Blackstone bruger de såkaldte paragraf 5.2.-renoveringer til at hæve huslejen og dermed afkastet.

Det skriver teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Ninna Hedeager Olsen (EL) i et debatindlæg i Politiken.

"Vi har længe været opmærksomme på problemet med kapitalfondenes indtog på det københavnske boligmarked, men som kommune kan vi ikke gøre meget andet end at opfordre Folketinget til at handle. Derfor er jeg glad for, at den nye socialdemokratiske boligminister, Kaare Dybvad, fra starten har gjort det klart, at han vil sætte en stopper for Blackstones udnyttelse af lejelovens paragraf 5, stk. 2. Men jeg kan være bekymret for, hvad der kan nå at ske, hvis en ændring af loven først sker ved årsskiftet," skriver hun.

Blackstone har blandt andet fået kritik fra blandt beboere i de ejendomme på Frederiksberg, som Blackstone købte af Frederiksberg Boligfond og for restaureringen af Holckenhus på H.C. Andersens Boulevard.

Moderniseringer efter paragraffen er blevet kendt som "Blackstone-modellen", fordi især den amerikanske kapitalforvalter har gjort brug af den i stor stil i København.

Senest har den almene boligforening Bo-Vita fået kritik for at bruge modellen i et forsøg på at sælge almene boliger for et tocifret beløb ved at reklamere for muligheden for at øge afkastet gennem paragraf 5.2.-renoveringer.

Borgmester kritiserer Bo-Vita for at svække den almene boligsektors omdømme 

Fire milliarder skiller viceborgmesters løsning på Blackstone-handel fra virkeligheden

Viceborgmester på Frederiksberg vil stoppe trecifret millionhandel med Blackstone  

Minister tøver med at stoppe Bo-Vitas "Blackstone-model" her og nu

Salg af almene boliger via "Blackstone-model" lander på ministers bord 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også