EjendomsWatch

Borgmester kritiserer Bo-Vita for at svække den almene boligsektors omdømme

Boligforeningen Bo-Vita lægger op til, at en køber af 260 boliger i Mjølnerparken kan benytte de omdiskuterede paragraf 5, stk. 2-moderniseringer. Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester opfordrer politikerne bag aftalen om at sælge til at overveje, om de har tillid til Bo-Vita, som indtil i foråret var under skærpet kommunalt tilsyn.

Karina Vestergård Madsen (EL) er fungerende teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune under Ninna Hedeager Olsens orlov. | Foto: PR/Københavns Kommune

Den fungerende teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Karina Vestergård Madsen (EL), er chokeret over, at den almene boligorganisation Bo-Vita, som omtalt på EjendomsWatch i går, lægger op til at sælge 260 af sine boliger til en privat investor ud fra en model, der benytter de udskældte paragraf 5 stk. 2-moderniseringer, der har været under langvarig kritik for at være en smart genvej til at hæve husleje til gengæld for en minimal forbedring.

"Jeg kan kun tage afstand fra, at et alment boligselskab har et ønske om rulle den røde løber ud for en kapitalfond og så udnytte det hul, der er i lejeloven til at opkræve horrible huslejer," siger borgmesteren til EjendomsWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier