EjendomsWatch

Ejendomsinvestor kritiserer nordsjællandsk kommune: Ender som et frilandsmuseum

Manglende udvikling i Hørsholm får ejendomsinvestorer til at fravælge den nordsjællandske kommune, lyder det fra lokal investor, der netop har fået bremset et konkret byggeprojekt, men ser mere alvorlige perspektiver. (Opdateret)

Hørsholm Midtpunkt, der er ejet af Dades, er ifølge lokal investor sat til salg. Dette afviser Dades dog selv. Foto: Mik Eskestad

Der for lidt udviking i Hørsholm Kommune i Nordsjælland, investorerne søger væk og lokalpolitikerne agerer usaglige smagsdommere i byggesager.

Sådan lyder det fra ejendomsinvestor Jesper Vissing og hans firma, der netop har fået nej til at opføre tofamiliehuse på to forskelle adresser i Rungsted. I første omgang havde kommunen ellers været positiv over for projektet, men efter opfattende offentlig polemik valgte kommunalbestyrelen at udstede et såkaldt paragraf 14-forbud mod byggeriet.

Jesper Vissing mener, at sagens perspektiv er større, end forbuddet mod hans byggeri.

"Hørsholm Midtpunkt er til salg, men den mægler, der har opgaven, har en svær opgave. Kapitalen står ikke i kø for at komme til Hørsholm. Kapitalen og udviklingen søger andre steder hen. Rungsted Bytorv er til salg. Ejeren synes det er håbløst i Hørsholm. Hvis jeg skal provokere, ender det med, at vi bliver en aflægger af Frilandsmuseet. Vi går i træsko og kineserne kommer og tager billeder af os," siger Jesper Vissing til lokalavisen Ugebladet.

Borgmester Morten Slotved (K) erkender over for lokalavisen, at der er meget uro om, hvilke projekter, der kan lade sig gøre og at kommunen må kigge på byudviklingen og have mod til at tage "de rigtige beslutninger."

I en efterfølgende mail til lejerne Hørsholm Midtpunkt afviser ejeren, Dades, at butikscentret skulle være til salg:

"Dette er ikke korrekt og desværre forkert information, avisen har fået fat i. Dades er ikke i salgsproces og har ingen planer om salg af Hørsholm Midtpunkt," skriver Dades i meddelelsen.

(Artikel opdateret 18. september med kommentar fra ejer af Hørsholm Midtpunkt.)

Pensiondanmark overtager 23.000 kvm domicil og bygger nyt

Investorer vil bygge hotel på 17 etager i Nordsjælland

Hørsholm Kommune melder udsolgt i nyt boligområde

70 nye boliger på vej i Hørsholm

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier