EjendomsWatch

Ejendomdanmark: Familievirksomheder skal ikke brandbeskattes

Når Venstre lover at hjælpe danske familievirksomheder, er det vigtigt ikke at glemme de familiejede ejendomsvirksomheder, som Ejendomdanmark mener, er særligt udfordrede.

Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR

Venstre lancerede 29. maj et udspil med 17 initiativer til at styrke dansk erhvervsliv, hvor det blandt andet indgår, at man vil holde bo- og arveafgiften på 5 pct. fra næste år.

Det er godt, at der bliver fokuseret på de familiedrevne virksomheder, mener Ejendomdanmark, der dog understreget, at især ejendomsvirksomhederne er udfordrede.

"Familiedrevne ejendomsvirksomheder er særligt udsatte, fordi de i dag betragtes som passive virksomheder, selvom de har medarbejdere, drift og udvikling. Det betyder, at ejendomsvirksomheder skal betale en særskat ved generationsskifte. Særskatten kan true de små familievirksomheders overlevelse og skade de lokale samfund, hvor familievirksomhederne ofte er en grundpille i udviklingen," udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, i en pressemeddelelse.

Når familievirksomheder inden for ejendomme skal gå videre til næste generation, bliver de i dag ramt af en særskat på 48 pct.

Ifølge brancheorganisationen, er det derfor nødvendigt at sidestille familieejede ejendomsvirksomheder med andre familievirksomheder, der i samme situation betaler 6 pct.

I dag er der 60.000 ansatte på tværs af de godt 4000 familieejede ejendomsvirksomheder, oplyser Ejendomdanmark.

Venstre dropper lavere arveafgift for virksomheder

21-årig overtager 66 ejendomme i handel til en kvart milliard

Familieejet ejendomsselskab i skatteklemme: "Branche risikerer blodbad" 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Lokal udviklers køb af Svendborg-ejendom optræder på dagens liste. Oversigten over de i alt to handler bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier